19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Havada it dalaşı!

Yunanistan'a ait uçaklar, Ege Denizi'nde eğitim uçuşu yapan Türk uçaklarına 6 kez önleme yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı, Yunanistan'a ait uçakların, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan Türk uçaklarına dün 6 kez önleme yaptığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan “Ege/Akdeniz Eğitim ve Tatbikat Uçuşlarına Yunanistan'ın Müdahalesi” başlıklı duyuruya göre, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden F-16 uçaklarına dün, Yunanistan'ın Kastellion ve Soudabay meydanlarından kalkan F-16 uçakları tarafından 3 kez, Tanagra ve Kastellion meydanlarından kalkan M-2000 ve F-16 uçakları tarafından 2 kez önleme yapıldı.

Yunanistan'ın N.Ankhialos meydanından kalkan F-16 uçakları tarafından da 1 kez önleme yapıldı.

Yunanistan'a ait uçakların eğitim uçuşu yapan Türk uçaklarına gerçekleştirdikleri müdahale sayısı Ocak ayında 28’e ulaştı.

ANKA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 13:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ersindigil IP: 84.62.61.xxx Tarih : 16.01.2008 15:41:45

Biktim artik bu taciz kelimesinden. yeter artik,Sayin genel kurmay baskanimiz daha neyi bekliyor. Bir emir yeter,3-5 tane yunan ucagini vurup bu isi bitirmesi lazim. Hep tahrik hep taciz bu nereye kadar devam edecek,Vur bir kac ucagini daha ucuyorlarmi o ege denizinin üstünde, Son zamanlarda bayagi azdilar gecenlerde kardak adasini gecip Türk karasularinda bile taciz etmeye basladilar. Gerci ben savasa karsiyim ama kasiyani,da kasiyacaksin,Cünkü yilan ufak,ken basini ezmeli büyüyünce isirir. Sayin genel kurmay Baskanimiz son uyariyi yapip bir daha böyle bir taciz olursa zararina,da katlanmalisiniz demeli. Bunu,da herkes bilmeli eger yunan nufusu 70 milyon olsaydi TÜRKIYE;DE 13 ile 15 milyon olsaydi bir tek TÜRK sag birakmazlardi. Yani ne kadar sabirli oldugumuzu bütün dünyaya anlatmak lazim. temennim bu son taciz harekati olsun ve kimsenin burnu kanamasin.