18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Havada mutlu son!

KTHY ile Atlasjet ortaklığında anlaşıldı. "Yeni KTHY" en geç Mayıs 2011'de uçuşa başlayacak.

KTHY ve Atlasjet arasındaki anlaşmayı Başbakan İrsen Küçük açıkladı. Başbakanlıkta hükümet üyeleri ile KTHY ve Atlasjet yetkilileri arasında yapılan toplantının ardından basına açıklama yapan İrsen Küçük, yeni bir dönemin başlamakta olduğunu söyledi. Başbakan İrsen Küçük, "Atlas Jet'le yaşanan sıkıntı aşılmıştır. Kıbrıs Türk Hava Yolları için yeni bir dönem başlıyor. Burada hükümete, çalışanlara ve tabii ki Atlas Jet'e düşen görevler vardır. Herkes üzerine düşen sorumluluğu doğru yerine getirirse görülecektir ki bu işbirliğinden herkes kazançlı çıkacaktır. Kıbrıs Türk Hava Yolları için şimdiye kadar Türk Hava Yolları'ndan yardım ve katkı istendi ancak maalesef bir noktaya varılamadı. Sonra Atlas Jet ve Pegasus'la bir takım gelişmeler yaşandı" dedi.

"KTHY ORTADAN KALKMIYOR"
Başbakan İrsen Küçük sözlerine şöyle devam etti:
"Hemen vurgulayayım ki Kıbrıs Türk Hava Yolları yapılan bu anlaşma ile ortadan kalkmıyor. Bu arada yaşanan bazı sorunlar var. Bunların aşılması için de hükümetimiz üzerine düşeni yapacaktır.

1-Hükümet olarak KTHY isminin yaşatılması kararlılığımız olup uçuşlarına yeni şirketin kurulmasını müteakip Yeni Kıbrıs Türk Hava Yolları olarak uçacaktır.

2-Bu ortaklık anlaşması yüzde 50 - yüzde 50 kar ortaklığı ve yüzde 49 - yüzde 51 hisse ortaklığıdır.

3-Bu ortaklık Atlasjet ile minimum 5 yıllığına yapılmış bir ortaklıktır.

4-CAS Yer Hizmetleri Şirketinde görevine devam edecek 132 personel ve yurt dışında çalışan 38 personel hariç kalan personelin yüzde 65'i işe alınacaktır. Genel olarak çalışan personeli 450 kişisi işine devam edecektir.

5-Tüm Bilet kesmiş yolcularımız onurlandırılacak. Bu süreç içerisinde başka bir havayolu ile seyahat etmiş yolcularımıza (seyahat ettiği parkur) yeni bilet verilecektir.

6-12000 biletli yolcu Atlasjet tarafından ücretsiz taşınacaktır.

7-Yeni Kıbrıs Türk Hava Yolları en geç Mayıs 2011 tarihinde uçuşlarına başlayacaktır. Bu tarihe kadar tüm uçuşlar Atlasjet filosu ile ve Cyprus Turkish yazısı ile uçacaktır." 

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 21:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?