31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Hayrünnisa Gül mahkemeye gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül hakkında çıkan haberlerle ilgili yargıya gidiyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan arasında cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi tartışma yaşandığı iddia edilen haberler mahkemeye taşınıyor.

Hayrünnisa Gül'ün avukatı Ömer Küçüközcan, müvekkilinin kişilik haklarını ağır şekilde ihlal eden yayınların gerçek dışı olduğunu belirterek, yasal yollara başvuracaklarını açıkladı.

Hayrünnisa Gül'ün avukatı Ömer Küçüközcan, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde haftalık dergi ve günlük gazetelerde müvekkili ile Emine Erdoğan arasında cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde tartışma yaşandığı, o günden bugüne kadar aralarının açık olduğuna dair haberlerin ve gerçek dışı tutanakların yayınladığını kaydetti.

Küçüközcan, "Müvekkilim bu haksız ve gerçek dışı yayınların sona ermesini beklemekte iken, yayınlar bu kez Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'nın eşlerinin arasındaki
tartışmanın ve iktidar tutkusunun facia yaratacağı, aile meclisinin Millet Meclisi'nden daha etkili olduğu gibi tamamen çirkin bir mecraya taşınmıştır" dedi.

Müvekkili Hayrünnisa Gül ve Emine Erdoğan arasında ne Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ne de sonrasında herhangi bir tartışma olmadığını belirten Küçüközcan, Hayrünnisa Gül'ün tartışmanın olduğu iddia edilen yer ve zamanda orada olmadığını ifade etti.

Küçüközcan, müvekkilinin kişilik haklarını ihlal eden bu yayınların tamamen gerçek dışı olduğunu, bu yayınların sorumluları hakkında yasal yollara başvurulacağını bildirdi.

...
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 16:02:55
Güncelleme :2 Haziran 2008 Pazartesi 16:08:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yilmaz IP: 91.67.161.xxx Tarih : 2.06.2008 21:29:05

 zaten zamanindan TC ni Insan haklarina sikayet etmedilermi.