19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Hayvanlar bile yemedi!

VATANDAŞA SATILMAK İSTENEN KOKMUŞ CİĞERLERİ HAYVANLAR BİLE YEMEDİ

Gaziantep'te zabıta ekiplerinin yaptığı operasyonda vatandaşa yedirilmek üzere hazırlanırken ele geçirilen 8 ton 880 kilo kokmuş ciğeri hayvanat bahçesindeki hayvanlar bile yemedi.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri İsmetpaşa Mahallesinde bulunan Et haline baskın düzenledi. Üç ayrı işyerinde arama yapan zabıta ekipleri gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kokmuş paf ciğerleri depolarda saklayan kasapların iş yerini didik didik arayan zabıta ekipleri herkesin kanını donduran görüntüleri de kameraya kaydetti. Veteriner hekimlerinde katıldığı baskında 3 ayrı iş yerinde toplam 8 ton 880 kilo kokuşmuş paf ciğere ele geçirildi. Depoların içler acısı ve kokmuş ciğerler vatandaşların sağlığıyla nasıl oynandığını gözler önüne serdi. Hijyenik olmayan bir şekilde naylon poşetler içerisinde muhafaza edilmeye çalışılan ve simsiyah olan paf ciğerler karşısında veteriner hekimlerde hayrete düştü. Yapılan incelemelerde kokmuş ciğerlerin satışa sunulmadan önce taze görünmesi için hava basıldığı tahmin ediliyor. Bu şekilde taze gösterilen ciğerler daha sonra lokanta ve kebapçılara gönderilerek vatandaşlara yemek olarak servis edildiği tahmin ediliyor.

Bu sırada olayı duyan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, hemen baskının yapıldığı yere geldi. Burada incelemelerde bulunan Başkan Tahmazoğlu, iş yeri sahibine neden böyle kokmuş ciğerler bulundurduğunu sordu. Bunun üzerine iş yeri sahibi kokmuş ve kokmuş ciğerleri ayırt ettiğini ve kokan ciğerlerin hayvanlara yedirildiğini söyledi. Bunun üzerine Belediye Başkanı Tahmazoğlu, "Bu ciğerleri hayvanlar bile yiyemez" dedi. Daha sonra başkan Tahmazoğlu veteriner hekimlerin kontrollerinin ardından kokmuş ciğerlerin imhası için hemen talimat verdi. Zabıta ekipleri kokmuş etleri çıkarmakta güçlük çekince olay yerine temizlik görevlileri çağırıldı. Çöpçüler yüzlerine maskeler takarak kokmuş etleri güçlükle çıkardı. Konteynırlara konulan ciğerler hayvanat bahçesindeki hayvanlara verilmek üzere götürüldü. Ancak hayvanat bahçesindeki hayvanlar vatandaşa yedirilmek istenen kokmuş ciğerleri yiyemedi. Bunun üzerine Şahinbey Belediyesi ekipleri ciğerleri, veteriner hekimin vermiş olduğu rapor sonrasında katı atık çöp depolama tesislerinde toprağa gömerek imha etti.

Başkan Tahmazoğlu bunun vicdansızlık olduğunu ve bu tür olaylara asla müsaade edilmeyeceğini söyledi. Zabıta ekiplerinin gece gündüz demeden denetim ve kontrollerini sürdürdüğünü ifade eden Tahmazoğlu, "Ekiplerimiz et halinde yaptıkları denetimlerde üç ayrı işyerinde toplam 8 ton 880 kilo kokmuş paf ciğer ele geçirmiştir. Bu ciğerlerin incelendiği zaman hayvanat bahçesindeki hayvanların dahi yiyemeyeceği kokmuş bir durumda olduğu görülmüştür. Bu yüzden ciğerler alınarak çöp imha tesislerinde imha edilmiştir. İlgili kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Ben burada bunları yapanlara seslenmek istiyorum. İnsan sağlığı her şeyin önünde üç kuruş para kazanmak için insanımızın sağlığıyla oynanmasına asla tahammülümüz yoktur. Vatandaşlarımızın da dikkatli olmasını istiyoruz. Asla hazır kıyma almasınlar bizler zaten bunun yapılmaması için denetimlerimizi sürdürüyoruz. Ayrıca vatandaşımızın aldığı gıda ürünlerinde de son kullanma tarihine dikkat etmesini istiyoruz" dedi.

Öte yandan, zabıta ekipleri iş yerlerinde kokmuş ciğer bulunan Mustafa D. Bayram A. ve Bayram A. hakkında yasal işlem başlatarak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

VATANDAŞA SATILMAK İSTENEN KOKMUŞ CİĞERLERİ HAYVANLAR BİLE YEMEDİ
VATANDAŞA SATILMAK İSTENEN KOKMUŞ CİĞERLERİ HAYVANLAR BİLE YEMEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 11:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?