19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Hazır kıyma satışı yasaklandı

Özellikle marketlerde satılan hazır kıymanın tüm Türkiye'de satışı yasaklandı. Sağlık Bakanlığı tarafından, Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Uğurlu imzası ile valiliklere gönderilen genelgede, kıyma satışı ile ilgili yeni düzenlemeye dikkat çekildi.

Hazır kıymanın mikroorganizmaların üremesi için uygun bir ortam olduğunu belirten Uğurlu, uygun süre ve koşullarda bekletilmeyen kıymaların önemli enfeksiyonlara yol açtığını vurguladı. Bu nedenle tüketicinin kıymaya katılmaması gereken birtakım ürünleri yemek zorunda kaldığını kaydeden Uğurlu, kıyma satışının kontrol altına alınması ve hazır kıyma satışının yasaklanması ile ilgili Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın karar aldığını bildirdi.

Uğurlu, il sağlık müdürlüklerini kıymanın ambalanmış, paketlenmiş ve etiketlenmiş halde piyasaya satılmasını sağlamaları konusunda uyardı. Uğurlu, belirtilen koşullara uymayan hazır kıymanın gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde satışının yasaklanması talimatı verdi. Ugurlu, bundan böyle sadece tüketicinin talebi üzerine ânında kıyma hazırlanabileceğini bildirdi.

KENTHABER/ANKARA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2004 Cuma 14:39:00
Güncelleme :16 Nisan 2004 Cuma 15:05:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?