19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Hekimlere, performansa dayalı ek ödeme sistemi

Sağlık Bakanlığı, 10 pilot ilde uygulamaya başlanacak olan ’Performansa Dayalı Ek Ödeme Sistemi’ne geçiyor.

Kısa süre sonra Türkiye’deki tüm yataklı tedavi kurumlarında yaygınlaştırılması planlanan yeni sistem, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Necdet Ünüvar imzasıyla bir genelge ile il sağlık müdürlüklerine bildirildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, yapılacak olan ek ödeme tutarları 01 Ocak 2004 tarihinden itibaren, personelin ünvanı, görevi, kurumlarda yapılan muayene, ameliyat, anestezi, girişimsel işlemler gibi unsurların dikkate alınarak tespit edilecek.

Genelgede 01.04.2003 tarihinden itibaren, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, kaliteli ve verimli hizmet sunumunun sağlanması amacıyla pilot olarak belirlenen 10 adet yataklı tedavi kurumunda, performansa dayalı ek ödeme uygulaması başlatıldığı ve aynı performans esasının tüm birinci basamak sağlık kuruluşlarında da uygulandığı belirtildi. Performansa dayalı ek ödeme esasının, bakanlığa bağlı tüm yataklı tedavi kurumlarında uygulanması, 2004 Mali Yılı Bütçe Yasası ile öngörüldüğü ifade edilen genelgede, yapılacak olan ek ödeme tutarlarının, 01.01.2004 tarihinden itibaren, personelin ünvanı, görevi, kurumlarda yapılan muayene, ameliyat, anestezi, girişimsel işlemler gibi unsurların dikkate alınmak suretiyle belirleneceği bildirildi.

Genelgede, tüm yataklı tedavi kurumların, her bir hekimin yapmış olduğu, muayene, ameliyat, anestezi ve tüm girişimsel işlemler ile eğitim faaliyetlerinin tespit edilmesi amacıyla alt yapı ve kayıt sistemlerine başlanması istendi. Genelgede, ayrıca yeni yıldan itibaren her hekimin yapmış olduğu belirtilen faaliyet ve işlemleri kayıt altına almalarının gerektiği kaydedildi.

KENTHABER
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2003 Pazartesi 15:32:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?