19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Hepimize örnek olsun

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Erdil Paşa davası ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu: "Bu dava, TSK’nın yargıya olan güvenidir. TSK boşuna güvenilir kurumların başında gelmiyor; işte bu yüzden önde."

Ümit ederim ki, bu dava herkese, hepimize örnek olur. Tek başına bu olay bile TSK’nın güvenilirliğinin de kanıtıdır. Askerler hangi rütbede olursa olsun, ayrım yapmadan silah arkadaşlarını yargının önüne çıkarmışlardır. TSK boşuna güvenilir kurumların başında gelmiyor.

Hürriyet gazetesinde Oya Armutçu imzasıyla yer alan haberi alıntılayarak aktarıyoruz...



HÜKÜMET sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral İlhami Erdil hakkında Genelkurmay Askeri Mahkemesi’nde açılan davayı değerlendirirken, çarpıcı mesajlar verdi. Çiçek, davaya ilişkin sorularımızı yanıtlarken, ‘Ümit ederim ki, bu dava herkese, hepimize örnek olur. Tek başına bu olay bile TSK’nın güvenilirliğinin de kanıtıdır’ diye konuştu. Çiçek’in değerlendirmeleri özetle şöyle:

TSK FARKI

Bu dava TSK’nın yargıya olan güvenini de gösteriyor. Askerler hangi rütbede olursa olsun, ayrım yapmadan silah arkadaşlarını yargının önüne çıkarmışlardır. TSK boşuna güvenilir kurumların başında gelmiyor. Bu duyguyu besleyen konular var. Tek başına bu olay bile TSK’nın güvenilirliğin de kanıtıdır.

AB’YE KATKI

Bu dava AB’ye katkı anlamında çok önemlidir. AB’nin istediği de açık, şeffah, her türlü sorununu yargı önünde çözebilen bir Türkiye. Benim ne kadar takdir etme hakkım var bilmiyorum, ancak bu olay her türlü takdirin üzerindedir.

TAKDİR EDİLİR

Türkiye’de imtiyazlar ve imtiyazlılar var. Bu imtiyazlar yargının da önünde engel. Bu nedenle Deniz Kuvvetleri eski komutanına açılan dava her türlü takdirin üzerinde. İtibarlı kurumlar sıralamasında niye TSK önde, işte bu yüzden. Bu olay bile başlı başına Türk toplumunun takdirini kazanan bir olaydır. Askerler silah arkadaşları bile olsa herhangi bir suçlama ile ilişkin iddiaları yargıya götürüyorlar. Bu iki açıdan önemlidir. Birincisi TSK’nın yargıya duyduğu güveni gösteriyor. İkincisi, TSK’nın himaye olmadan ayrıma gitmeksizin üzerine düşeni yapmasıdır.

HÜRRİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 02:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?