18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Her 4 kapkaççıdan biri çocuk

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Ramazan Er, düzenlediği haftalık basın toplantısında, kapkaç olaylarında çocuk suçluların oranın yüksek olduğuna dikkat çekti. Suçluların yüzde 25’inin 18 yaş altında olduğunu bildiren Er, bazı illerde bu oranın yüzde 40’lara vardığına işaret etti.

Er, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından İl Emniyet Müdürlüklerine bir genelge gönderildiğini, Emniyet’in bu konuda sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve sosyal hizmet kurumlarından yardım almayı hedeflediğini bildirdi. Ramazan Er, ayrıca çocukların aileleriyle de temas kurulacağını kaydetti.

SUÇ HARİTASI ÇIKARILACAK

Er, hırsızlık faaliyetlerinin yöntem ve yaygınlığının belirlenmesi amacıyla suç haritası çıkarılacağını, artık daha bilimsel bir çalışma yürütüleceğini açıkladı.

87 TRAFİK KAZASI 111 CAN ALDI

Er, geçen hafta ülke genelinde yaşanan asayiş olaylarını da değerlendirerek, meydana gelen 95 olayda 58 yurttaşın yaşamını yitirdiğini ve 87 kişinin adli makamlara teslim edildiğini açıkladı.


Yapılan 83 toplantı ve gösteriye 12 bin yurttaşın katıldığını söyleyen Er, terör örgütleriyle bağlantılı olarak 44 kişinin yakalandığı kaydetti.


Er ayrıca, 87 trafik kazasında, 111 kişinin öldüğünü, 100 kişinin de yaralandığı açıkladı
hürriyet.com
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2004 Cuma 15:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?