30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Her 4 kızdan biri cinsel hastalıklı

ABD'de 13-19 yaşları arasındaki her dört Amerikalı kızdan birinin cinsel yollarla bulaşan hastalıklara yakalandığı ortaya çıktı.

Uzmanlar sonuçların alarm düzeyinde olduğunu açıkladı.Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından ilk kez tüm eyaletlerde kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilen araştırmaya göre, ergenlik çağındaki kızların yüzde 26'sı cinsel yollarla bulaşan hastalıklara yakalanmış durumda.

Araştırma sonuçlarının endişe verici olduğunu söyleyen uzmanlar, cinsel yollarla bulaşan hastalık oranının bu denli yüksek çıkmasında, yeterli seks eğitiminin verilmemesi ve gençlerin, kendilerine hastalık bulaşmayacağı düşüncesinden kaynaklanmış olabileceğini ifade etti.

CİNSEL EĞİTİM İÇLER ACISI

Cinsel eğitim uzmanı Nora Gelperin ise "Bu rakamlar kesinlikle alarm düzeyinde. Sonuçlar ne yazık ki, ülkedeki cinsel eğitimin içler acısı halini ortaya koyuyor" dedi. Cinselliğin Amerikan toplumunda hâlâ bir tabu konusu olduğunu ifade eden Gelperin, "Ergenlik çağındaki gençler, seks konusunda bilgi sahibi olmadan karar veremediklerini söylüyorlar. Yetişkinler ise doğru kararlar verebilmeleri için bu gençleri yeterince hazırlamıyorlar" diye konuştu.

Bugün
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 03:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?