19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Her yıl 175 bin kişi kanser oluyor

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de kanser hastalığına bağlı ölüm vakalarının 10 yılda yaklaşık yüzde 80 oranında arttığını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu," TÜİK verilerine göre; 2002 yılında kansere bağlı ölüm %12 iken, bu oran 2012 yılında %21'e ulaşmıştır" dedi.

2015'TE DÜNYADA EN ÇOK ÖLÜM KANSERDEN OLACAK

Dünya Sağlık Örgütü tahminlerine göre 2015 yılından itibaren dünya genelinde en önemli ve birinci sırada ölüm sebebi kanser olacağını da hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, "Ülkemizde de, kanser sıklığı ve kansere bağlı ölümler dünyadaki artışa paralel ve benzer oranlarda artış göstermektedir. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre kanserde görülen bu artışın üç temel sebebi yaşlı nüfusta meydana gelen artış, tütün kullanımı ve obezite salgınıdır. Ülkemizde; bunların yanı sıra, kanser kayıtçılığında yapılan iyileştirmelerle daha önce bilinmeyen vakaların kayda alınması da kanser istatistiklerindeki artışın bir diğer sebebidir" ifadesini kullandı.

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'de her yıl yaklaşık olarak 175 bin kişiye kanser teşhisi konulduğunu da bildirdi. Türkiye'nin "kanser haritasının" sürekli güncellendiğini de vurgulayan Müezzinoğlu, " Bölgeler arasında kanser sıklığı açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark söz konusu değildir" dedi.

...
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2013 Cumartesi 13:33:41
Güncelleme :5 Ekim 2013 Cumartesi 14:03:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?