25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Herkes kendi alanında yumurtlasın

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Anayasa paketine yönelik eleştirileri, ilginç sözlerle yanıtladı.

Yazıcı, siyasi partilerin kapatılmasını savunanlara, “Gerçek kişilerin idamını kaldırdık, tüzel kişileri idam etmeye devam ediyoruz. Yargının pakete tepkisi yersiz. Herkes kendi alanında yumurtlamalı” yanıtı verdi.

Bir grup gazeteciyle önceki akşam yemekte bir araya gelen Yazıcı, şöyle konuştu: Anayasa paketi 330’un altında kalmaz, 367’yi de geçemez. Paket, halk oylamasına gittiğinde, hiç umulmadık bir destek olduğunu göreceksiniz. Yüzde 60’ın üzerinde destek alacak. Demokratik sistemde partilerin kapatılmaması esastır. İstisna olan partilerin kapatılmasıdır. Ben parti kapatmaya karşıyım. Partileri millet kapatır. Gerçek kişiler için idamı kaldırdık, ama hâlâ tüzel kişileri idam ediyoruz. Parti kapatmayı hukukumuzdan tamamen çıkarmamız gerekir.

Türk ve Tuğluk

Türkiye’de güvencesiz durumunda olan kişilik, parti kişiliğidir. Tek kişinin dudağının arasında. Bu sistem 12 Eylül ihtilalinin ürünüdür. Sorunların merkezi olarak siyasi partileri gören bir anlayıştır. Pakete, DTP milletvekilleri Aysel Tuğluk ile Ahmet Türk için geçici madde koyabilirdik, ama çekindik.

Paket konusunda yargının tepkisi fevkalade haksız. Her kuvvet yetki alanı içinde kalmalıdır. Herkes alanında yumurtlamalıdır. Yüksek Mahkeme başkanlarının her gün kamuoyunun önüne çıkıp yürütmenin kararlarını alabildiğine eleştirmesi olacak iş değil. Turgut Özal’ın çok sevdiğim sözü vardır; alışacaklar demişti. Bunlar da alışırlar

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2010 Perşembe 10:15:44
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 10:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?