18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

’Herşeye rağmen AB demek saflık olur’

Ankara - Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ni önemsediğini ancak "herşeye rağmen Avrupa Birliği demek gibi bir saflığı olmadığını" söyledi.

"AB’ye Katılımın Yeni Üye Devletlerin Ulusal Hukuk Düzenlerine Etkisi" konulu uluslararası seminerde konuşan Çiçek, Türkiye’nin 17 Aralık tarihini heyecanla beklediğini, gelecek haftanın Türkiye açısından da AB ülkeleri açısından da önemli olduğunu belirtti.

Çiçek, "Önem verdiğimiz için tabiatıyla biraz heyecanlıyız. Bu noktadaki samimi duygularımızı çok anlaşılabilir bir tarzda ortaya koyduk, koymaya çalışıyoruz. Ama şunun da çok bilinmesi lazım ki, Türkiye AB’yi önemsemektedir ama (Herşeye rağmen AB) demek gibi bir saflığı da yoktur. Bunun altını çiziyorum; herkesin bunu çok iyi anlaması lazım. AB bizim için önemli, ama herşeye rağmen AB... Bizim gündemimizde böyle bir konu yok"dedi.

Türkiye’nin AB ülkeleri ile "ahde vefa çerçevesinde" karşılıklı hakları ve yükümlülükleri tespit ettiğini belirten Çiçek, Ceza İnfaz Yasası dışında Türkiye’nin üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirdiğini, bu yasanın da Pazartesi günü çıkarılacağını söyledi. Çiçek, "Böylece Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti devleti, hükümeti ve Türk Parlamentosu olarak, iktidarı ve muhalefetiyle verdiği sözün arkasında duran, gereğini yapmış, başı dik olarak biz 17 Aralık gününü bekliyoruz" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 12:44:10
Güncelleme :11 Aralık 2004 Cumartesi 18:23:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?