23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Heybeli’de ‘haşema plajı’na tepki

İstanbul'un en gözde dinlenme mekanlarından biri olan ve Milli Park korumasında olan Heybeliada Değirmenburnu’nda 1 haftadır ‘Haşema’ paniği yaşanıyor.

Hürriyet gazetesinde Süleyman Arat imzasıyla yayımlanan haberi alıntılıyarak aktarıyoruz:

Değirmenburnu plajının Adalar ve Üsküdar Belediyesi ekipleri tarafından tahtaperdeyle çevrilerek içine 14 çadır kurulması, girişe ‘Yaz okulu’ pankartının takılması, Ada halkının tepkisine neden olurken, bu alanının tecrit edildiği, haşema giyen imam hatip öğrencilerinin buradan denize gireceği konuşulmaya başlandı.

İsimlerini açıklamaktan kaçınan bazı ada sakinleri, ANAP’tan AKP’ye geçen Belediye Başkanı Coşkun Özden’in, Üsküdar Belediyesi ile işbirliği yaparak Milli Parklara ait alana ‘yaz okulu’ adı altında irtica yuvası kurmak için ilk adımı attığını öne sürerek, ‘Bizler kendisine ANAP’lı olduğu için oy verdik. O ise bizi kandırarak AKP’ye geçti. Şimdi de İmam hatip öğrencilerine şehrin en güzel mekanını sunuyor. Elbette ki İmam hatiplilerinde denize girmeye hakları vardır. Ancak yeşilin denizle buluştuğu, turistlerin beğeniyle görmeye geldiği Değirmenburnu’na gecekondu gibi tesisler kurmaya kimsenin hakkı yok. Yapılan karşısında susmayacağız, bakalım siz ada halkının öfkesi karşısında durabilecek misiniz? Artık sizde haşemanızı giyip bu plajdan denize girersiniz’ dediler.

Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden ise iddiaların kendisini çok üzdüğünü belirterek ‘Bunların gerçekle ilişkisi yok. Biz ada halkından yaptıklarımız için teşekkür beklerken başımıza bu geldi. Biz belediye olarak halkın parayla girdiği Deığirmenburnu yolunu halka açtık. Artık ücretsiz herkes girebiliyor. Bu yıl Üsküdar Belediyesi ile ortaklaşa başarılı öğrenciler için yaz kampı orluşturduk’ dedi.

HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 13:12:43
Güncelleme :2 Temmuz 2005 Cumartesi 13:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?