18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Heyelanda can pazarı

RİZE'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞIN ARDINDAN

Rize'nin merkeze bağlı Pehlivantaşı köyünde şiddetli yağışın etkisiyle kopan toprak kütlesi, bir evin üzerine çökerken odalar balçıkla doldu.

Muzaffer Poyraz (61)'ın gelini Fatma Poyraz (28), torunları Melisa (4) ve Nisa Poyraz (6), Gökhan Poyraz (30) ve kurtarma çalışması için eve giren Recep Poyraz heyelan altında kaldı. Beş kişi komşuların çabaları ile heyelan altından sağ olarak kurtarıldı. Evde temizleme çalışmalarına başlanırken odaların iki metre yükseklikte balçıkla dolu olduğu görüldü.

Muzaffer Poyraz, olay sırasında yatsı namazı için camide bulunduğunu belirterek, "Ben camideydim. Heyelanla gelen toprak eve dolmuş. Evdekiler yaralı kurtarıldı. Yaralananlar çocuklarım ve torunlarım" dedi.

Öte yandan Rize'de geçen gece etkili olan şiddetli yağış nedeniyle 24 köy yolu araç ulaşımına kapatıldı, toplam 8 ev heyelan ve sel tehlikesine karşı boşaltıldı.

Rize Özel İdaresi Genel Sekreteri Sultan Yılmaz, bölgede hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi. İyidere ilçesinde 3, Derepazarı İlçesinde 4 ev hasar gördükleri ve heyelan riski altında oldukları için boşaltıldığını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Merkeze bağlı Pehlivantaşı köyünde bir ev heyelandan etkilenerek kullanılamaz hale geldi. Bu evden 5 kişi sağ olarak kurtarılırken, 2 kişinin hastanede tedavisi sürüyor. Derepazarı ilçemizde 5, İyidere ilçemizde 5, Kalkandere ilçemizde 2 ve merkez ilçede

12 olmak üzere toplam 24 köy yolu araç ulaşımına kapandı. Tüm iş makinelerimizle yol açma çalışmalarına başladık."

RİZE'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞIN ARDINDAN
RİZE'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞIN ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 11:05:56
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 11:22:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?