24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Hırsızların ikisini de öldürdü

2 hırsızı arabayla takip edip, durmuyorlar diye üstlerine 8 kurşun sıkarak öldüren kuyumcu cinayetten tutuklandı.

Dükkanın vitrin camını kırarak 28 bileziği çalan 2 soyguncunun peşine düşüp öldüren kuyumcu Seyithan Kırmızı, çıkarıldığı Küçükçekmece Adliyesi'nde "Kasten adam öldürmek" suçundan tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi. Durup dururken 2 kişinin katili olan Kırmızı mahkemede verdiği ifadede, olay anını şöyle anlattı "Ben soygunun ardından şahısları arabamla takip etmeye başladım. Durmaları için işaret yaptım ancak beni görmemezlikten geldiler. Bunun üzerine kendi arabamla önlerine geçtim. Durmaları için bu kez elimi kaldırdım. Üzerime arabayı sürünce silahı çekip ateşledim. Soyguncular da bunun üzerine kaza yaptılar. Kesinlikle kaza sonrası ateş etmedim." Olay yerinde bulunan boş kovanlardan silahını 8 kez ateşlediği anlaşılan Kırmızı'nın açtığı yaylım ateşte, üzerinden Soner Bilkay adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan ancak henüz gerçek adı belirlenemeyen soyguncu anında ölürken, polis tarafından daha önce 8 kez gözaltına alındığı saptanan Hüseyin Kurtoğlu hastanede hayatını kaybetti. Hastanede ölen Kurtoğlu'nun üzerinden 19 tane üçlü, 9 tane 2'li toplam 28 bilezik çıktı. 
     
     Avcılar'da Kırmızı ailesine ait aynı adı taşıyan ikinci bir kuyumcu dükkanı daha olduğu, soygun yapılan Altınpınar Kuyumcu dükkanının hemen yanında ise aynı aileye ait bir düğün salonu bulunduğu öğrenildi.
     
     Kemer'de bir olay daha
     
     Antalya'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Beldibi Beldesi'nde kuyumcu mağazasına yapılan silahlı saldırıda bir Rus turist yaralandı. Beldibi'ndeki Mercan Kuyumcu dükkanına gelen kimliği belirsiz 30 yaşlarındaki saldırgan, elindeki tabancayla işyeri içerisine rastgele 4 el ateş etti. Olayda, mağazada alışveriş yapan Rus turist Konstantini Antanov (29), ayağından yaralandı.

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2003 Salı 09:08:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?