20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Hırvatlar Müslümanlara saldırdı!

Türkiye'nin Hırvatistan galibiyeti, Bosna Hersek'te Müslümanlarla Hırvat gerginliğine dönüştü.

Türkiye'nin Hırvatistan karşısında elde ettiği zaferle 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nde yarı finale yükselmesi Bosna Hersek'te ise Müslümanların sevince boğdu.

Sevince Bosnalı Hırvatlar engel olmak isteyince ortalık karıştı.

Türkiye'nin Hırvatistan'ı penaltı atışları sonunda eleyerek Euro 2008'de yarı finale adını yazdırması dünyada büyük yankı uyandırırken Bosna Hersek'te yaşayan Müslümanlar da sevince ortak olmak isteyince Bosnalı Hırvatlar çılgına döndü.

Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Bosna Hersek'in tarihi Mostar Şehri'nde maçın ardından kutlama yapan ve sokaklara dökülen Bosnalı Müslümanlara Hırvatlar müdahale etmek istedi.

Zaman zaman gerginliklerin de yaşandığı olaylarda onlarca kişinin yaralandığı bunlardan 4'ünün de Bosna polisi olduğu ifade edildi.

Bu arada Bosnalı yetkililerden yapılan açıklamalarda yaklaşık bin polis memurunun Mostar'da görevlendirildiği ve güvenlik güçlerinin olayları yatıştırmak için biber gazı kullandığı ifade edildi.

Başkent Saraybosna'da da Müslümanların Türkiye'nin zaferi sonrası sokaklara döküldüğü, binlerce kişinin başkent sokaklarını Türk bayraklarıyla süsleyerek sokakları bayram yerine çevirdikleri bildiriliyor.

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 14:42:35
Güncelleme :21 Haziran 2008 Cumartesi 14:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
asrin agasi IP: 87.178.72.xxx Tarih : 21.06.2008 16:37:51

yakisir size kutlama cünkü damarinizdaki kan osmanlinin kani sizler osmanli torunusunuz ha türkiye ha da bosna zafer hepimizin zaferi