23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Hızlandırılmış polis eğitimine veto

Cumhurbaşkanı Sezer, “hızlandırılmış polis eğitimine” hayır dedi. 10 bin polis alımını öngören kanun Köşk’ten döndü. Sezer, “torba kanunu”n da 33. maddesinin yeniden görüşülmesini istedi.

Sezer iade gerekçesinde polisliğin özel ve uzun eğitim gerektiren bir meslek olduğuna dikkat çekerek 4 yıllık farklı alanda bir eğitimin ardından 6 ay gibi

Sezer, Askeri Ceza Yasası değişiklikleri ile dört ildeki deprem afetleriyle ilgili yasayı da onayladı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 5321 sayılı “Emniyet Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”u Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce bir kez daha görüşülmesi için iade etti.

SEZER, “TORBA KANUN”U KISMEN İADE ETTİ

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, kamuoyunda “Torba Kanun” olarak bilinen 5319 sayılı “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”u kısmen iade etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Sezer, yasanın 33. maddesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce bir kez daha görüşülmesini istedi.

Sezer, iade gerekçesinde, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne özelleştirme konusunda verilen yetkinin, yasama yetkisinin devri anlamına geldiğini ifade etti. Açıklamada şöyle denildi: "Hava alanları ve tesislerinin işletmesinin kiralanarak özel sektöre bırakılmasında uygulanacak ihalenin yöntem ve ilkelerinin, bedel saptama yönteminin, devir süresinin ve personel özlük haklarının düzenlenmemesi nedeniyle Anayasa’ya uygun düşmemektedir".

AA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 20:48:48
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 20:51:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?