19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Hollanda PKK`lıların gözaltı süresini uzattı

Hollanda`da bir yargıç, Türkiye`ye yönelik saldırılar için yetiştirilen militanların eğitildiği sanılan bir kampa yapılan baskında yakalanan ve Kürt militanı olduğundan kuşkulanılan dokuz kişinin gözaltı süresini 10 gün daha uzatıldı.

Pazartesi günü bir mahkeme, geçen Cuma günü ülkenin güneyindeki kampa düzenlenen polis baskını sırasında yakalanan 38 kişiden 22`sinin daha gözaltı süresini uzatmıştı.

Polis, baskın yapılan yerin, bir PKK eğitim kampı olduğu görüşünde.

Davayla ilgili savcılar, Hollanda`daki kampta Türkiye`de mücadele sürdürmek amacıyla yaklaşık 20 kişinin eğitim görüdüğünü ve bunların bazılarının PKK`ya lojistik destek sağladığını düşünüyorlar.

Hollanda polisi, kampta gece görüş teçhizatı, militanlara yönelik talimatlar, pasaportlar ve bir silah ele geçirdi.

Baskınlarda yakalananlardan, kamp yerinin sahibinin de içlerinde bulunduğu beşi serbest bırakılırken, ikisi de geçerli oturma izinleri olmaması nedeniyle göçmen bürosuna teslim edildi.

Savcılar, tutuklamaların, bir yıldır devam eden bir soruşturmanın sonucu olduğunu ve İslam`da kadının yeri konusundaki eleştirileriyle tanınan Hollandalı film yönetmeni Theo van Gogh`un 2 Kasım`da vurularak öldürülmesinin ardından İslamcı militan olduğundan kuşkulanılan kişilere yönelik soruşturmayla bağlantısı olmadığını belirtmişlerdi
SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 12:04:49
Güncelleme :20 Kasım 2004 Cumartesi 13:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?