18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Hollanda'da kıskançlık vahşeti

Hollanda’nın kuzeyindeki Leeuwarden kenti, Kuzey Iraklı bir Kürt gencinin, "kıskançlık" dehşetini konuşuyor. 16 yaşındaki kız arkadaşının tailde bir başka erkekle öpüştüğünü düşünen aynı yaştaki Kürt genci, kız arkadaşını terbentin ile yakarak hastanelik etti.

Olay geçen hafta pazartesi günü meydana geldi.

Friesland eyaletindeki Leeuwarden kentinde yaşayan ve kimliği açıklanmayan Kuzey Iraklı bir Kürt genci, "Beni aldatırsan seni öldürürüm" diyerek defalarca tehdit ettiği 16 yaşındaki kız arkadaşının, tatilde bir başka erkekle öpüştüğünü düşünmeye başladı.

Geçen pazartesi kız arkadaşını evine çağıran Kürt genci, genç kızı ekranında "Sen bittin" yazan bilgisayarın karşında bir sandalyeye oturttu.

Genç kızı soyarak göğsüne bıçakla kendi adını kazıyan Kürt genci, daha sonra kimliği açıklanmayan kız arkadaşını, yağlı boyaları inceltmek için kullanılan terbentin ile 2 kez yaktı.

Vücudunda 2. ve 3. derecede yanıklar oluşan genç kızı banyoya sokan Kürt genci, daha sonra yaralı halde bir kız arkadaşının evine bıraktı.

Genç kızın, evine gittiği Kız arkadaşı tarafından ertesi günü Leeuwarden’da bir hastaneye kaldırılması üzerine polis olaya el koydu.
Dün hakim karşısına çıkan Kürt genç hakkında "ölüme tam teşebbüsten" dava açılacağı belirtildi. Sanığın 16 yaşında olmasına rağmen, yetişkin gibi yargılanması bekleniyor. Kürt gencin davasının önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

Kuzey Iraklı Kürt gencinin yaktığı kimliği açıklanmayan 16 yaşındaki genç kız ise, Leeuwarden’dan Groningen’deki Akademi Hastanesi’ne kaldırıldı. Genç kızın durumu ciddiyetini koruyor.
Yusuf ÖZKAN / KENTHABER (LEEUWARDEN)
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 13:06:08
Güncelleme :20 Ağustos 2004 Cuma 13:14:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?