19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Hollanda'da terör alarmı

Hollanda’da istihbarat birimlerinin terör saldırısı olabileceği yönündeki uyarıları doğrultusunda, dün gece ülkenin önemli altyapı tesisleri ve resmi kurumlarıyla stratejik noktalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı.


İçişleri Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Genel İstihbarat ve Güvenlik Birimi AİVD’nin terör saldırısı yapılabileceği yönünde ilettiği istihbarat ışığında güvenlik önlemlerine başvuruldu.

Bu önlemler çerçevesinde, Lahey’de parlamento binası ile bakanlık ve diğer kamu kurumlarının çevresinde polisiye önlemler artırıldı. Schiphol Havaalanı ve çevresiyle havaalanının hemen yanındaki tünelde de güvenlik önlemleri ve kontroller artırıldı.

Önlemler çerçevesinde, devriye görevi yapan ekiplerin sayısı yükseltildi ve bazı noktalara gözetleme birimleri yerleştirildi.

Bakanlık, terör saldırısı olasılılığının yüksekliği ya da nereye yapılabileceğini açıklamadı, ancak “Müslümanların terör saldırısı hazırlığı içinde bulunduğu yolunda önemli ipuçlarının alındığını” belirtti.


Hollanda hükümeti, kısa süre önce, ABD’deki güvenlik uyarı sistemine benzer, yeşil ile kırmızı arasında değişen renklerle tanımlanan bir uyarı sisteminin yürürlüğe girmesini kararlaştırmıştı.


Güvenlik uyarısının hangi renk ile yapıldığı da açıklanmadı.

Hollanda’da dün gece alınan güvenlik önlemlerine benzer tedbirler, 11 Eylül 2001 saldırılarından hemen sonra alınmıştı.
AMSTERDAM
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2004 Cumartesi 12:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?