19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Hollanda'da Türkiye araştırması

Hollanda Türkevi Araştırma Merkezi, Avrupa`daki Türk Sivil Toplum Kuruluşları`nın Türkiye-AB ilişkileri üzerindeki etkilerini incelemek amacıyla, ``Türkiye-AB İlişkilerinde Avrupa`da Yaşayan Türklerin Rolü-Hollanda Örneği`` başlıklı bir araştırma başlattı.

Hollanda Türkevi Araştırma Merkezi`ne ait internet sitesinde verilen bilgiye göre, Analitik Araştırmalar Merkezi ile birlikte yürütülecek olan çalışmada, Hollanda`daki Türk sivil toplum kuruluşları mercek altına alınacak.

Araştırmanın ilk aşamasını anket çalışmaları oluşturuyor. Bu bağlamda, Amsterdam, Rotterdam ve Lahey`in de aralarında bulunduğu 14 kentte toplam 120 Türk sivil toplum kuruluşunda anket çalışması yürütülecek. Anket kapsamında katılımcılara, ``Türk sivil toplum kuruluşlarının başlıca amaç ve etkinlik alanları nelerdir, Türkiye`nin AB üyeliğine nasıl bakıyorsunuz, Türkiye`nin AB üyeliği ile ilgili çalışma ve projeleriniz nelerdir, AB`de Türkiye lobisi oluşturabilir misiniz?`` gibi sorular yöneltilecek.

Hollanda Türkevi, araştırmanın Hollanda`da yapılmasının, bu ülkenin, Türkiye ile müzakerelere başlanıp başlanılmayacağına karar verileceği 2004 yılının ikinci yarısında AB dönem başkanlığını yürütecek olması açısından ayrı bir önemi bulunduğuna işaret ediyor.
AMSTERDAM
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2004 Salı 12:45:10
Güncelleme :20 Temmuz 2004 Salı 12:47:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?