18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Hollanda'daki Türklerden 'soykırım' dilekçesi

Lahey - Hollanda’daki Türk toplumu, Ermeni iddialarıyla ilgili parlamentoya ilettiği bir dilekçede, "asıl soykırımın Türklere ve Azerilere yapıldığını" belirtti.

"Turkse Forum" ve "Avrasya Vakfı" tarafından Hollanda’daki Türk toplumu adına hazırlanan dilekçe, Lahey’deki parlamento binası önünde düzenlenen bir gösteriden sonra Dışişleri Komisyonu yetkililerine verildi.

Fatma Aktaş ve Gökhan Genç tarafından sunulan dilekçeyi, Dışişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Henk de Haan teslim aldı.

Dilekçede, "gerek Türkiye’deki gerekse dış ülkelerdeki tarihi belgelere bakıldığı zaman, Türklerin Ermenilere değil, Ermenilerin Türklere karşı sistemli bir soykırıma giriştiklerinin rahatlıkla görülebileceği" belirtilerek, "Hollanda’nın bu gerçeğe sessiz kalmaması" istenildi.

"Iğdır, Erzurum ve Kars’ta Ermenilerin saldırıları sonucu meydana gelen korkunç ölümlerin tam bir soykırım olduğu" ifade edilen dilekçede, "Türk diplomat ve hedeflerine yönelik son terör saldırılarının daha hafızalarda taze olduğuna" işaret edildi.


AA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 09:01:56
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 09:04:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?