17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Hollanda'dan PKK'lı Kespir'in iadesi istendi

Daha önce terör örgütü PKK sorumlularından Murat Karayılan'ın iade talebini "Türkiye'de idam cezası var" diyerek reddeden Hollanda hükümetinden bu kez, terör örgütü PKK'lı Nuriye Kespir'in iadesi istendi. İade talepnamesinde, Türkiye'de idam cezasının kaldırıldığı ve suçluların iade edilmesi halinde adil biçimde yargılanacakları taahhüdünde bulunuldu.


"Türkiye'de idam cezası var" denilerek suçluların iadesi konusunda hassas davranan Avrupa ülkelerine, idam cezasının kaldırıldığı ve suçluların iadesini içeren bir dosya, Diyarbakır DGM tarafından hazırlanıp Adalet Bakanlığı'na gönderildi. DGM Başsavcılığı, daha önce Hollanda'da tutuklanıp serbest bırakılan, son mahkemede tekrar tutuklanan terör örgütü PKK'nın sözde kadın partisi PJA (Özgür Kadın Partisi) yöneticisi Nuriye Kespir için ikinci kez iade talepnamesi hazırlayarak, Adalet Bakanlığı Ceza Dairesi Dış İlişkiler Komisyonu'na gönderdi.

Dosyayı Hollanda makamlarına gönderen Bakanlık, adı geçen şahsın, Türkiye sınırları içerisindeki terör faaliyetleri nedeniyle, hakkında Diyarbakır DGM'de TCK'nın 168/1 Maddesi gereğince "Yasadışı örgütü sevk ve idare etmek" suçundan gıyabi tutuklu olarak dava açıldığını, bu nedenle iadesi önünde herhangi bir engel bulunmadığı ve adil yargılanacağı garantisini verdi.


Terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Şemdin ve Arif Sakık kardeşlerin Kespir hakkında verdiği ifadelerin de yer aldığı raporda, Nuriye Kespir'in verdiği talimatlar, üst düzey sorumlu olması nedeniyle örgüt mensuplarına uygulattığı kararlar, katıldığı konferans, toplantı ve kongreler yer alıyor.

NURİYE KESPİR KİMDİR?


Terör örgütü PKK'nın siyasallaşma faaliyetlerini geliştirmek amacıyla Kandil dağından Hollanda'ya giden ve burada tutuklanarak cezaevine konulan terör örgütü PKK sorumlularından Nuriye Kespir, örgütün Avrupa Parlamentosu'ndaki girişimleriyle serbest bırakıldı. Kespir tutuklanınca terör örgütü PKK'daki görevine son verilerek, Avrupa'da "Kürt siyasetçi" olarak tanıtıldı. Son mahkemede tekrar tutuklanan Kespir, terör örgütü PKK'nın sözde başkanlık konseyi üyeliğinin yanı sıra sözde kadın partisi olan PJA'da yöneticilik yapıyor.

ADNAN ŞİMŞEK - DİYARBAKIR (İHA)
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2004 Çarşamba 14:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?