17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

HSCB'nin İstanbul şubelerine bomba

Kasım ayında bombalı saldırıya uğrayan HSBC Bank'ın İstanbul  Göztepe ve Şenesenevler şubeleri ile Ankara şubesine ses bombası atıldı. Bankaların önüne bırakılan ses bombalarının patlaması sonrasında şans eseri can kaybı olmazken, maddi hasar meydana geldi.


İlk patlama, saat 22.00 sıralarında, Göztepe Şemsettin Günaltay Caddesi üzerindeki HSBC Bank Göztepe Şubesi'nde meydana geldi. Bankanın önüne, kimliği belirsiz kişilerce bırakılan ses bombası büyük bir gürültüyle patladı. Patlama sırasında, olay yerinden kimsenin geçmiyor olması can kaybını önlerken, banka şubesinde maddi hasar meydana geldi.


2. patlamanın adresi, aynı cadde üzerinde bulunan HSBC Bank Şenesenevler Şubesi'ydi. İlk patlamadan tam yarım saat sonra meydana gelen patlamada bankada maddi hasar oluştu. Yetkililer, bu patlamaya da, şubenin önüne bırakılan ses bombasının neden olduğunu belirtti.
Polis, patlamaların ardından, olay yerlerinde detaylı bir araştırma başlattı. Bombacıların yakalanması için başlatılan operasyonların sürdüğü belirtildi.

KENTHABER - İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2004 Pazar 23:53:20
Güncelleme :17 Mayıs 2004 Pazartesi 02:05:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?