17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Hükümet kira artışlarını izliyor

Şener, dün gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda görüşülen konularla ilgili basına açıklamalarda bulundu. Eğitim maliyetlerindeki artışlar konusunda da eğitim giderlerindeki asıl artışın, özel kurslar ve okullardan kaynaklandığını söyleyen Şener, eğitimin malzemelerindeki artışın yüzde 1’in altında olduğunu, özel okul ve kursların fiyatlarını ise yıllık olarak Ağustos aylarında belirlendiğini hatırlattı.

Şener, ’’Bu yıl içinde bu konuda radikal bir karar almayı gerektiren bir noktada değiliz. Ama konu gündemimizdedir, fiyatların yeniden belirlendiği bir ortamda konuya ilgimiz olacaktır’’ dedi.

Devlet istatistik Enstitüsü’nün (DİE) büyümeye ilişkin yeni hesaplamalar konusundaki çalışmalar konusundan da bahseden Şener, DİE’nin 2005 yılı Mart ayında, 1998 bazlı GSMH serisini yayınlayacağını kaydetti.

Şener, bu çalışmaların, Avrupa Birliği İstatistik Ofisi standartlarına paralel gerçekleşeceğini belirterek, ’’Avrupa standartlarına göre, Türkiye’deki milli gelir hesaplamalarını değerlendirirsek, bunda da 2005 yılını esas alırsak, Avrupa Birliği standartları çerçevesinde, yapılacak hesaplamalara göre, 2005 yılında, GSMH’nin 400 milyar dolar, kişi başına düşen milli gelirin 6 bin dolar olması mümkündür’’ diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, 2004 yılı sonunda Gayri Safi Milli Hasıla’nın (GSMH) 280 milyar doların üzerinde gerçekleşebileceğini bildirdi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2004 Pazar 10:19:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?