17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Hükümet Sözcüsü Çiçek'ten Denktaş'a 'sus' uyarısı

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, "bazen susmanın, Kıbrıs ile ilgili sürece en büyük katkı olduğunu" söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın, Bayrak Televizyonu'nda yaptığı açıklamadaki "1 Mayıs'ta bu sorun çözülür diyenlere şaşıyorum, ben Türkiye'nin ricası ile görüşmelere girdim" sözlerini değerlendiren Çiçek, her açıklamaya karşı bir beyanda bulunmanın, sürece zarar vereceğini düşündüğünü söyledi. Çiçek, "Önce, konuşmak durumunda olanların her konuşmasını bir başka konuşturmayla cevaplamak yerine bu süreci dikkatle ve hassasiyetle takip etmemiz lazım. Bazen susmak bu sürece en büyük katkıdır. Müsaade ederseniz ben bu konuda susayım" dedi.

Çiçek, ABD'nin girişimiyle bir orta yol bulunması için 4. Annan Planı hazırlandığı yolunda haberlerin anımsatılması üzerine "Önümüzü görelim, Türkiye olarak iyi niyetimizi ortaya koyalım. Bütün dünyanın gözü önünde bu problemi kimler çözmek istiyor, kimler ayak sürüyor bütün dünya bunu görüyor. Ümit ederiz ki kalıcı bir barışa hizmet edecek bir anlaşmaya varılmış olur" diye konuştu.

ANKARA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2004 Çarşamba 19:26:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?