18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Hükümete silahlı çatışma tehtidi!

Kızıl Elma mitinginin kahramanlarından olan Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Levent Temiz ile İşçi Partisi Öncü Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Perinçek, gerektiğinde silahlı mücadeleye başlayacaklarını söyledi.
     
     Temiz, ''Bu kez yüzler değil, binler ölür'' derken, Perinçek, 'bazı sorunların ancak silahlı mücadeleyle çözülebileceğini' vurguladı.
     
     GÖKALP'İN MEZARINDA
     
     Haftalık Aktüel Dergisi'nde Doğan Ertuğrul imzasıyla yer alan habere göre, 'Kızıl Elma' ikilisi, bu kez Türkçülük fikrinin teorisyenlerinden Ziya Gökalp'in Divanyolu'ndaki mezarının başında buluştu ve çeşitli konularda görüşlerini açıkladı. Derginin 'mücadele yöntemi'ne ilişkin sorusunu, Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Levent Temiz, aynen şu kelimelerle cevaplıyor:
     
     ''Türkiye şu an satılmış, işbirlikçi yöneticilerin elinde. Milli birlik ve bağımsızlık tehdit altında. Ülkenin bütünlüğü Kürtçülerin saldırısına uğruyor. Bu şartlar altında Türkçü gençliği uyandırmak için elimizden geleni yapacağız. Bunun için gerekirse silahlı mücadele ederiz. Biz ülkücüler 70'li yıllardan silahlı mücadeleye antrenmanlıyız. Silahlı mücadele başladığı zaman da öyle sanıldığı gibi yüzler değil, binler ölür. Biz bunlara hazırlıklıyız.''
     
     ABD'YE KARŞI
     
     İşçi Partisi Öncü Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Perinçek, bu konuda da yalnız bırakmıyor Levent Temiz'i. Hatta bir adım daha ileri gidiyor ve şöyle konuşuyor:
     
     ''Ben de bu ülkenin bazı sorunlarının ancak silahlı mücadeleyle çözülebileceğine inanıyorum. Türk Genelkurmayının bazı tehdit değerlendirmelerinde, Amerikan askerlerinin bombalamasına karşı mücadele yöntemleri yer alıyor. Amerikan emperyalizmine ve onların işbirlikçilerine karşı silahlı mücadele gerekebilir.''

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2003 Pazartesi 13:24:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?