18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Hükümette revizyon hazırlığı

Milletvekili istifalarına başlangıçta beklenmeyen isimlerin de eklenmesi, AKP’de öncelikle parti ve grup yönetimleri olmak üzere revizyon konusunu yeniden gündeme getirdi.

Edinilen bilgilere göre özellikle Gaziantep Milletvekili Ali Abuşoğlu, Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan ve İzmir Milletvekili Serpil Yıldız’ın istifaları, AKP’nin istifa sayısına ilişkin hesaplarının şaşmasına neden oldu. Bunun üzerine parti yönetimi sürpriz yeni istifalar gelmemesi için harekete geçti. Parti yöneticileri, özellikle partinin Milli Görüş kökenli olmayan milletvekillerini markaja aldı.

ERDOĞAN DA DÜĞMEYE BASACAK

Ancak parti yöneticileri arasında yine de milletvekillerini tek tek yakından izleyerek istifaların ve kamuoyundaki "AKP’de dağınıklık var" algısının önüne geçilemeyeceği değerlendirmeleri yapıldı. Buna göre Erdoğan, Kızılcahamam’da milletvekillerini dinledikten sonra istifalarla yaratılan atmosferin değişmesi için karşı harekete geçecek. Parti içinde, "Başbakan da düğmeye basacak" nitelemesiyle Başbakan Erdoğan’ın öncelikle parti ve TBMM Grup yönetiminde değişikliklere gideceği belirtildi.

Erdoğan’ın bu operasyonla parti ve grup yöneticilerinin istifaları önleyecek yeterlikte olamadıkları mesajını verecek.

Erdoğan, ayrıca parti ve grup yönetimlerine getireceği yeni isimlerin milletvekileri arasında iletişimi gelişmiş, deneyimli AKP’lilerin olmasına özen göstererek, milletvekillerinin, "Parti yönetimine ulaşamıyoruz" eleştirilerini gidermeye çalışacak.

AKP’de bu iki operasyonun ardından Erdoğan’ın, "Yeni bir başlangıç ve heyacan yaratarak yola devam ediyoruz" mesajı vermek için kabine revizyonunu gidebileceği de belirtiliyor.


ANKA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 14:32:45
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 14:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa aras IP: 81.215.62.xxx Tarih : 1.04.2005 17:46:58
sayın başbakan öncelikle kendisi ve kendisi gibi douğu anadoluyu bilmeyen güneydoğuyu bilmeyen teşkilat başkanları millet vekili adayı belirleyen komisyonlarının yapmış oldukları yanlış tespitlerin aynı durumun diğer bölgelerdede yaşanmasna vesile olunmuştur ve bu hazin sonun geleceğinin habercileri olmuşlardır malesef malesef millet vekili seçimlerinde gösterilen titizlik il başkanları ve teşkilatlarda olmadığı gibi bunların yolsuzluk iş takibi adam kaçırıp ihale almaya yeltenmek illerinin sorunlarını şahsi çıkarlarının önünde tutmak politika üretmek pati tabanının güçlendirmek adil delege dağılımı yapmak yerine yanlış işler koşturmalarıda cabası başbakandan ricam güvediği millet vekili ve şehirlerin sevilen sayılan iş adamları sivil toplum örgütlerini cittiye alıpta dinlerse yararımıza oluraynı zamanda seçilmiş vekillerimizi bakanlara ve genel müdürlere mahkum etmesinler lütfen bizim seçtiğimiz insanların hür ve serbest çalışma olanağına sahip olsun son şans olarakta acil çözüm ülke genelinde bu yükü taşıyacak siyasi çizgisinde daim olan insanların acilen teşkilat ve millet vekilliklerine getirilmeligenel seçimlerinden önce teşkilatlarda revizyon şart ilçe başkanı ayrı il başkanı ayrı millet vekili ayrı çalışır ise olmaz belediye başkanının çalışmalarını karalayan muhalif gurup gibi davranan yönetimler olamaz vede barındırılmamalılar saygılar MUSTAFA ARAS HERKESE SELAM VE SAYGILAR