26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Hükümet'ten İsrail açıklaması

'İsrail'le ilişkilerimize önem veriyoruz '

Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "İsrail'le ilişkilerimize önem veriyoruz ve ilişkilerimizi korumak istiyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığı'nda toplanan Bakanlar Kurulu sonra erdi. Başbakanlık Merkez Bina'da yapılan toplantı, 5 saat 10 dakika sürdü. Toplantıdan sonra açıklama yapan Çiçek şunları söyledi:

İSRAİL'LE İLİŞKİLER

İlişkilerimizi korumak istiyoruz. Bu konularla ilgili asılsız değerlendirmeler yapılıyor. Hükümetin bu konudaki kanaatini açıklamamıza rağmen yanlış değerlendirmeler yapılıyor. İsrail ile ilişkilerimize önem veriyoruz. Türkiye İsrail halkını hedef almıyor. İsrail Cumhurbaşkanı Peres, Sayın Başbakanımızı aramış ve karşılıklı anlayış teyit edilmiştir.

Gazze konusundaki tepkimiz insani trajediye yöneliktir. Türkiye'nin başlattığı çalışmalar da ateşkesin sağlanması içindir. Hamas'ın Filistin sorununun çözümünün bir parçası olması gerekiyor. Bu çerçevede değerlendirme yapılmıştır. Filistin için 1 Şubat itibarıyla toplam 63 milyon yardım toplandı.

IMF İLE ANLAŞMA YAPILICAK MI?

IMF ile düzgün bir ilişki yürütmek istiyoruz. Bizim için IMF'nin vereceği paradan çok daha önemlisi Türkiye'nin çalışmalarını destekleklediğini göstermesidir. Önemli olan Türkiye'nin şartlarının dikkate alınmasıdır.

..
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 21:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ElSalud IP: 78.179.186.xxx Tarih : 3.02.2009 00:15:03

Bütün Dünyaya canlı olarak yayınlanmakta olan Uluslararası bir forumda, Başbakanımızın, İsrail Cumhurbaşkanına "Sesinizin yüksek çıkması, suçluluk psikolojinizdendir.", "Siz çocukları öldürmesini iyi bilirsiniz." deyip oturumu terketmesinden 4 gün sonra AKEPE hükümeti sözcüsünün "İlişkilerimizi korumak istiyoruz. Bu konularla ilgili asılsız değerlendirmeler yapılıyor. Hükümetin bu konudaki kanaatini açıklamamıza rağmen yanlış değerlendirmeler yapılıyor. İsrail ile ilişkilerimize önem veriyoruz. Türkiye İsrail halkını hedef almıyor." şeklindeki açıklamaları, Türk Halkının yanı sıra Dünyayı da şaşırtır niteliktedir. Türkiye yıllardır Yahudi menşeli ve İsrail'in topraklarının genişletilmesini amaçlayan BOP'ne eşbaşkan olarak 4 gün önce İsrail'e efelenen başbakanı ile destek vermektedir. GAP bölgesindeki topraklarını ve önemli limanlarını Yahudilere satmakta sakınca görmemektedir. Savunma ihalelerimiz, Yahudi şirketlerine verilmektedir. Daha da önemlisi, Filistin'de sivilleri vuran katil ruhlu Yahudi savaş pilotları, AKEPE'nin izniyle Konya'daki hava üssümüzde eğitilmektedirler. Bu nasıl bir Filistin ve mazlum halklar sevgisidir. İsrail'in son vahşetine karşılık en iyi karşılığı veren, Filistin'den binlerce kilometre uzakta ve farklı bir dine mensup bulunan Venezüella devlet başkanı Hugo Chavez olmuştur. Gazze saldırısının akabinde ülkesindeki İsrail elçisini, show yapmaya gerek görmeksizin sınırdışı etmiştir. Davos'da başbakanımızla efelenen bizlerse, şimdi neredeyse adamlarının ayağına gidip özür dileyeceğiz.