18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Hükümetten şok çağrı!

BELÇİKA’DA hükümetin doğalgaz fiyatlarını yıl sonuna kadar sabitleme girişimine Electrabel ve Limunus adlı dağıtım şirketlerinin zamla karşılık vermesi üzerine, Ekonomi Bakanı Johan Vande Lanotte, halka “Faturalarınızı reddedin ve ödemeyin” çağrısında bulundu.

Hükümetin gaz fiyatlarını 9 aylığına sabitleyen kararname çıkarıldığı gün dağıtım firmalarının yüzde 5 civarında zam kararı almasının ‘yasadışı’ olduğunu belirten Lanotte, “Eğer haklıysak ya da parlamento haklı olduğumuzu teyit ederse (zamlı) faturalar ödenmemeli, ödendiyse geri iade edilmeli” dedi.

Enerjiden sorumlu Devlet Bakanı Melchior Wathelet de gaz zamlarını donduran kararnamenin geçerliliğini güvence altına almak için tüm yasal imkanları kullanacaklarını söyledi.

Vatan
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2012 Cumartesi 14:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
meraklı. IP: 95.15.176.xxx Tarih : 7.04.2012 16:22:06

hükümetimizi, bizleri ikaz edip aydınlattığından ve bizlere yol gösterdiğinden dolayı şükranlarımızı iletiriz (!) neticede ödemeye mecbur olacağımız ve geçen sürede de geçikme zammının bizlerden çıkacağı gerçeğini de kabullenecek olursak, hükümetimiz acaba ödememiz gerekeni "zamlı maaşlarla" bize yansıtabilecek midir ?!