19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Hurda araçlar internet yolu ile satışa çıktı

Aksigorta’da pert araç dosyası hazırlama, teklif toplama, değerlendirme ve sonuçlandırma işlemleri, internet üzerinden yapabiliyor. Sabancı Telekom’un Pratis.net "e-ihale@Aksigorta" projesiyle, Aksigorta artık pert araç dosyası hazırlama, teklif toplama, değerlendirme ve sonuçlandırma işlemlerini çok kısa sürede internet üzerinden yapabiliyor.

Sabancı Telekom ve Aksigorta işbirliğinde gerçekleşen projede Aksigorta’nın, pert (hurda) araç alıcıları, Pratis.net Kurumlararası Elektronik Ticaret Platformu’na üye olduktan sonra gerekli eğitimleri alıyorlar ve eskiden uzun zaman alan işlemleri internet üzerinden hem hızlı hem de güvenli bir biçimde gerçekleştiriyorlar.

Bu işbirliğinden önce Aksigorta, her bir pert araç için, aracın bilgilerinin ve fotoğraflarının bulunduğu bir dosya hazırlayarak bunları, Aksigorta merkez binası ve bölge ofislerinde pert araç alıcılarının incelemesi için sunuyordu. Pert araç alıcıları, Aksigorta bölge ofislerine bizzat gelerek, araç bilgilerini ve fotoğraflarını inceliyor, ardından kapalı zarf usulü tekliflerini Aksigorta’ya iletiyorlardı. "e-ihale@Aksigorta" projesi ile birlikte pert araç alıcıları, yalnız bulundukları bölgedeki değil, tüm Türkiye’deki araçlarla ilgili her türlü bilgi ve fotoğrafa www.pratis.net adresinden ulaşıyor ve bulundukları yerden günün 24 saati internet aracılığı ile teklif verebiliyorlar.

Aksigorta, Pratis.net’in sağladığı sistemle ihale sonuçlandırma süreçlerinde hız kazandığı gibi alternatifli ve rekabetçi fiyatlar da elde ediyor. Başladığı Ekim ayından bugüne kadar yaklaşık 300 aracın satıldığı "e-ihale@Aksigorta" projesi ile 2004 yılı içerisinde, haftada 40, yılda ise 2 bin araç satışı planlanıyor.

İSTANBUL
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2004 Pazartesi 13:50:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?