24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Hürrem Sultan'ın galası yapıldı

Kanuni Sultan Süleyman’ın hasekisi Hürrem Sultan’ın hayatını anlatan "Hürrem Sultan" adlı oyunun gala gösterisi, Mydonose Showland’de gerçekleştirildi.

Geceye, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu ile birlikte, Halis Toprak, Çelik, Haldun Dormen, Ebru Destan gibi sanat ve iş dünyasının tanınmış isimleri katıldı. Kurtlar Vadisi adlı dizinin ekibi de gösteriyi tam kadro izledi.
Mydonose Showland Genel Müdürü İdil Saguner ve Hürrem Sultan Genel Sanat Yönetmeni Ertuğrul Ateş’in konuşmalarıyla başlayan gala gecesi, Hürrem Sultan oyunun gösterimiyle devam etti.

Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan ve Vezir İbrahim Paşa arasındaki aşk çıkmazını anlatan ve sağır dilsiz alfabesinden yola çıkarak tasarlanan oyunu seyirciler ayakta alkışladı.
Oyunun sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Hürrem Sultan’ı çok beğendiğini ve böyle oyunların yurt dışına da açılması gerektiğini söyledi.

Hürrem Sultan’ın Genel Sanat Yönetmenliği’ni Ertuğrul Ateş, Kerografisini de Yıldız Çankaya yapıyor. Cenk Eroğlu’nun müziklerinini kullanıldığı 90 dakikalık oyunda, Hürrem Sultan’ı Irına Panova, Bostancıbaşı’nı Korhan Başaran, Kanuni Sultan Süleyman’ı Bertan Arın, Veziri Azam İbrahim Paşayı da Evrim Akyay canlandırıyor.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2003 Cuma 13:17:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?