19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Hürriyet Gazetesi dava kaybetti

Kendisine dayatılan "kazanılmış haklarını elinden alıcı" hükümler içeren yeni sözleşmeyi imzalamadığı için "performans düşüklüğü" gerekçe gösterilerek iş akdi feshedilen 35 yıllık spor yazarı Devrim Sağıroğlu’nun Hürriyet Gazetesi aleyhine açtığı "işe iade" davasında mahkeme, gazetenin fesih gerekçesini yerinde bulmayarak, açılan davanın kabulü ile Sağıroğlu’nun işe iadesina karar verdi.

Bu kararla Hürriyet Gazetesi’nin çalışanlarına zorla imzalatmaya çalıştığı sözleşmenin, çalışanların aleyhine hükümler içerdiðğ tescil edilmiş olduğu gibi, imzalamayanların işten atılmış olmasının haksızlığı da mahkemece belgelendi.

Devrim Sağıroğlu konuyla ilgili açıklamasında, "Hak yerini buldu. Bu prestij mücadelesinin adalet tarafından tescili, beni inanılmaz mutlu etti. Darısı, haksız olarak işten çıkarılan arkadaşların başına " dedi.

Hürriyet’in parlamento şefi Kemal Saydamer ve deneyimli polis adliye muhabiri Kadir Ercan da sözleşmeyi imzalamadıkları için benzer gerekçelerle işten çıkarılmış, bir diğer muhabir Serdar Uluer de gazete tarafından Konya’ya sürgüne gönderilmişti.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 10:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CÜNEY ATASAGUN IP: 85.110.203.xxx Tarih : 19.11.2008 01:28:50

HEY GİDİ HÜRRİYET YILLARDIR SENİ OKUYORUZ AMA SENDE BOZULANLAR ARASINA GİRDİN!