18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Hurşit Tolon da tutuklandı!

Ergenekon'un tutuksuz sanığı Orgeneral Hurşit Tolon hakkında savcı, tutuklanma talebinde bulunmuştu...

Ergenekon davasının tutuksuz sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon, tahliye olduğu tarihten itibaren dava dosyasına dahil edilen belgeler ve delillerin kuvvetli suç şüphesi oluşturması gerekçesiyle tutuklandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savcı, Hurşit Tolon'un tutuklunmasını talep etmişti. Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, tahliye olduğu tarihten itibaren dava dosyasına dahil edilen belgeler ve delillerin kuvvetli suç şüphesi oluşturması gerekçesiyle Tolon'un tutuklanmasına karar verdi.

Bu arada, mahkemenin kararını açıklamasının ardından Hurşit Tolon'un eşi Ayla Tolon'un, "Allah belanı versin!" diye bağırması dikkat çekti.

SAVCI TUTUKLAMA İSTEMİŞTİ

İkinci Ergenekon davasının 148. duruşmasında avukat savunmaları da biten tutuksuz sanık emekli Orgeneral Hurşit Tolon hakkında savcı, tutuklanma talebinde bulundu. Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, "İkinci Ergenekon" davası kapsamında, tutuksuz yargılanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un GATA ve Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporlar doğrultusunda kuvvetli suç şüphesi gerekçesiyle tutuklanmasını talep etti.

"KAÇMADIM, BU TALEBİ HAKETMİYORUM"

Savcının talebinin ardından söz alan Tolon, şunları söyledi:

"Sayın başkan, yüce heyet, ben huzurunuzda 4 gün yüce mahkemenizin ve savcılık makamının sorularına tüm samimiyetimle ve açıklıkla yanıt verdim. Ben hiçbir örgütün ne yöneticisi ne de üyesi oldum. 7 ayı aşkın süre tutuklu kaldım. İddianamede yer alan katıldığım toplantılardaki konuşmalarımın hiçbiri şiddet, cebir ve terör yöntemlerini içermemektedir. Toplantılara katılmanın sosyal yaşamıma uygun ve Anayasal hakkım olduğunu düşünüyorum. Ben sağlık durumum nedeniyle tahliye edilmedim. Yaşım ve sağlık durumum da buna gerekçe gösterildi. Ben duruşmalara geldim. Kaçmadım. Adli kontrol tedbirlerine uydum. Buradayım. Duruşmalara tekrar geleceğim. Bu talebi haketmiyorum. Takdir yüce heyetinizin."

Tolon'un avukatları da talebin reddedilmesini istedi. Mahkeme heyeti duruşmaya karar için ara verdi.

Hurşit Tolon, silahlı terör örgütü yöneticisi olmak ve darbe planlamaktan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası istemiyle yargılanıyor. Soruşturma aşamasında 6 Temmuz 2008 tarihinde tutuklanmasına karar verilen Emekli Orgeneral Tolon, yedi ay sonra 7 Şubat 2009 da sağlık durumu gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.
 

...
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2012 Salı 12:29:55
Güncelleme :10 Ocak 2012 Salı 12:36:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
meraklı. IP: 85.98.20.xxx Tarih : 10.01.2012 21:27:21

bu nasıl bir kurum ki, emekli olanı kodesi boyluyor, açıklayabilecek olanı beri gelsin !