22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

İç giyimciye 'kırmızı' uğuru

Yeni yıla kırmızı iç çamaşırlarıyla girmenin ''uğur getireceği'' yönündeki inanış, satış patlaması yarattı.

Tüm İç Giyim Sanayiciler Derneği (TİGSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Özdinç, ''yeni yıla girerken kırmızı giymenin bir gelenek halini aldığını'' söyledi.

Yeni yıl alışverişine çıkanların eşleri ve sevgilileri için kırmızı iç çamaşırını tercih ettiklerini belirten Özdinç, firmaların da son yıllarda üretim modellerinde kırmızı renge ağırlık verdiklerini ifade etti.

Özdinç, ürünlerin özel yılbaşı ambalajlarında satışa sunulduğunu, böylece ürünün ayrıca bir paketleme gerektirmediğini ve bu ambalaj stilinin ''hediye olarak ne alabilirim'' diye düşünenlere cazip geldiğini ifade etti.

Yılbaşına özgü kırmızı iç çamaşırı satışında, önceki yıllara göre artış olduğunu belirten Özdinç, şunları kaydetti:

''Geçen yıl yılbaşı Kurban Bayramı'na denk geldiği için gıda ve hazır giyim sektöründe durgunluk olmuştu. Ama bu yıl kırmızı iç çamaşırına inanılmaz bir ilgi söz konusu. İnsanlar yılbaşı gecesi sevdiklerine bu tip hediyeler vermekten keyif alıyor. Günlük giyilebilen ürünlerin tamamen dışına çıkılıyor. Fantezi ürünler oluşturuyor koleksiyonu... Kırmızı ve siyah tonları hakim. Yılbaşı için hazırlanan kırmızı renkli çamaşır takımlarının özelliği ise uğur getirdiklerine inanılması.''

AA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 11:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail IP: 81.214.110.xxx Tarih : 26.12.2007 12:11:55

kardeşler bunlar bizleri ispanya boğalarımı sanıyor.