18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İçişleri Bakanı Aksu'den, İngiltere Büyükelçiliği'ne ziyaret

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek, İstanbul’daki saldırılarda ölen İngiliz vatandaşları için açılan taziye defterini imzaladı.

İngiltere’nin İstanbul’daki Konsolosluğu’na yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden İngiliz vatandaşları için, İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği’nde taziye defteri açıldı.

Dün, taziye defterini imzalamak için İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği’ne yapacağı ziyareti bugüne erteleyen İçişleri Bakanı Aldülkadir Aksu, büyükelçiliğe gelişinde, İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Sir Peter Westmacott tarafından kapıda karşılandı. Westmacott’a taziyelerini sunan Aksu, daha sonra taziye defterini imzaladı.

Aksu, deftere şunları yazdı: "Hedefi insanlığın ortak değerleri olan, terörün İstanbul’daki vahşet dolu yüzü hepimizi derinden yaralamıştır. Menfur eylemi bir kez daha kınıyor, böyle olayların gelecekte hiçbir ülkede yaşanmaması ümidiyle, şahsım ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına hayatını kaybeden İngiliz vatandaşların ailelerine, tüm İngiliz halkına başsağlığı diliyorum". Aksu, deftere yazdıklarını daha sonra sesli olarak okudu.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2003 Çarşamba 14:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?