18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İçişleri Bakanı bombayı ciddiye almadı

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, NATO Zirvesi nedeniyle Türkiye’ye gelecek olan ABD Başkanı Bush’un Ankara ziyareti sırasında kalacağı Hilton Oteli’nin sokağında bomba patlaması ile ilgili olarak, "Radikal, marjinal terör örgütleri seslerini duyurmak için böyle eylemler yapıyorlar. Ciddi bir şey değil" dedi.

İçişleri Bakanı Aksu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan ayrılırken, Hilton Oteli’nin sokağında patlayan bomba ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aksu, radikal, marjinal terör örgütlerinin seslerini duyurmak için böyle eylemler yaptığına işaret ederken, "Bugüne kadar bu şekilde çok örgüt yakalandı. Küçük marjinal terör örgütleri. Ciddi bir şey değil" dedi. Aksu, olayla ilgili araştırmanın ise sürdüğünü bildirdi.

GÜL: BUSH’UN ZİYARETİ ERTELENMİYOR

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Ankara’da Hilton oteli yakınlarında meydana gelen patlamanın Bush’un Ankara ziyaretini etkileyip etkilemeyeceğinin sorulması üzerine, “Türkiye yeteri kadar güçlü ve güvenli bir ülkedir. Bunlar her yerde oluyor. Londra’da, Washington’da da oluyor. Her türlü güvenlik tedbirleri alınmıştır” diye konuştu.

Bir ertelemenin söz konusu olup olmayacağına ilişkin soru üzerine Gül, “Yok öyle şeyler” dedi.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2004 Perşembe 18:37:08
Güncelleme :24 Haziran 2004 Perşembe 18:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?