18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İfade verdikten sonra bayıldı

Egebank’ın eski sahibi Murat Demirel, savcılıkta ifade vermesinin ardından mahkeme salonuna götürülürken koridorda baygınlık geçirdi.

Bulgaristan’dan sınır dışı edildikten sonra polis eşliğinde İstanbul’a getirilen ve hakkındaki iki ayrı davada gıyabi tutuklama kararı bulunan Egebank’ın eski sahibi Murat Demirel, savcılıktaki ifadesinin ardından baygınlık geçirdi.

Rahatsızlığın ardından, savcılık yetkilileri tarafından tekrar binaya götürülen Demirel’in, ifadesinin alınması sırasında bol miktarda ilaç aldığı ve şeker hastalığı nedeniyle kendisine insülin iğnesi yapması sonucu ilaç zehirlenmesi geçirdiği belirtiliyor. Ancak, Demirel’in sağlığı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Demirel, Haseki Hastanesi’ne götürüldü

Yurtdışına çıkış yasağına rağmen Bulgaristan’a giriş yapmaya çalışırken yakalanan Yahya Murat Demirel, İstanbul Adliyesi’nde fenalaşarak Haseki Hastanesi’ne götürüldü.

İstanbul Adliyesi’ndeki işlemleri süren Yahya Murat Demirel, bu sırada fenalaştı. Bir sedyeye konulan Demirel, ambulansla hastaneye doğru yola çıkarıldı.

Öte yandan, Demirel’in rahatsızlandığı sırada gazeteciler ile Demirel’in yakınları arasında kısa süreli bir arbede yaşandı.

Demirel eşi ile birlikte bugün İstanbul’a getirilmişti

Hakkındaki yurtdışına çıkış yasağına rağmen Bulgaristan’a giriş yapmaya çalışırken yakalanan el konulan Egebank’ın eski sahibi Yahya Murat Demirel ile eşi Ayşenur Esenler Demirel, Bulgaristan’dan sınırdışı edildikten sonra karayoluyla İstanbul’a getirildi.

Bulgaristan’da yakalanıp Türkiye’ye iade edilmişti

Egebank soruşturması kapsamında yargılanırken hakkındaki yasağa rağmen yılbaşı gecesi Bulgaristan’a kaçak girerken yakalanan Yahya Murat Demirel ve eşi Ayşenur Esenler, Bulgaristan’dan sınırdışı edilmişti.

Dereköy Gümrük kapısına geçirilerek, Türk yetkililere teslim edilen Demireller, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yahya Murat Demirel, sınır dışı edilirken gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın komplo olduğunu öne sürdü.

Buradaki işlemleri tamamlanan Demirel ve eşi, güvenlik önlemleri altında emniyetten çıkartıldı ve ayrı ayrı araçlara bindirilerek, İstanbul Adliyesi’ne gönderildi.

Demirel ve eşi, sınırı geçtikten sonra Kırklareli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı

Egebank ve Bank Kapital davaları nedeniyle yurtdışına çıkış yasağını bulunan Murat Demirel’in yasağı ihlal ettiği gerekçesiyle hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartıldı, savcılık bu karar doğrultusunda da Demirel’i mahkemeye sevkedilmişti.


AA - CNN TÜRK TELEVİZYONU
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 14:54:33
Güncelleme :8 Ocak 2005 Cumartesi 10:26:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?