18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

'İhlas, Şark kurnazlığı yapıyor'

Trabzon'da toplanan yaklaşık 100 kişilik İhlas Finans mağduru, basın açıklaması yaptı. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde bir araya gelen grup adına açıklama yapan Ahmet Berber, bankanın tasfiye edilmesinin ardından 5 yıl geçmesine rağmen, kendilerine bir kuruş dahi ödeme yapılmadığını belirtti.

Berber, ''5 yılda hala sözde ödeme planları bin 320 dolarda seyretmektedir. Burada şark kurnazlığı yapıp öder gibi görünmekte ve toplam sayı çok küçük ödemelerle aşağıya çekilmiş gösterilmeye çalışılmaktadır'' dedi.

İhlas Grubu'nun binlerce mağdurun ömürlerini verdikleri tasarrufların meçhul akıbeti karşısında hiçbir şey olmamış gibi ticari faaliyetlerine devam ettiğini savuna Berber, şöyle devam etti:

''Trabzon'da ömrümüzü, sağlığımızı ve alın terimizi kaybetmiş yaklaşık 2 bin mağdur olarak bir araya geldik. Yaklaşık 10 milyon dolar civarında tahmin ettiğimiz mağdur tasarruflarının gaspının önüne geçilmesi için mücadele veriyoruz. Yetkililere sesleniyoruz, gasp edilmiş alın terimizi geri verin. Alın terlerimizin üzerine oturanlara hesap sorun. Biz İhlas Finans mağdurları olarak dernek kurmayı planlıyoruz. Kısa bir süre sonra da miting düzenleyeceğiz.''

AA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2005 Perşembe 08:48:01
Güncelleme :21 Temmuz 2005 Perşembe 09:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?