17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

IKDP'den Türkiye'ye çirkin suçlama

 Saldırıda yaralanan IKDP yetkililerinden Adil Butani, AFP'ye yaptığı açıklamada, ''Saldırılar, komşu ülkelerin para ödediği Ensar El İslam militanlarınca düzenlenmiştir, çünkü bu Iraklıların değil, yakın ülkelerden gelen yabancıların yöntemi'' dedi.
            Saldırıda yaralanan bir diğer IKDP yetkilisi İsmail Abbas da, ''Bu yabancıların işi, komşu ülkelerden gönderilen Ensar El İslam ve El Kaide üyelerinden şüpheleniyorum'' diye konuştu.
      IKYB yetkililerinden Taçlo Hodr Necmeddin de, ''İran'ın bu cinayetin sorumlularından biri olduğundan şüphesi bulunmadığını'' ifade ederek, ''Bizim, (IKDP ve IKYB) ortak düşmanımız İran ve diğer ülkelerden gelen teröristler. Onlara karşı koymamız gerekiyor'' dedi.
      Adının açıklanmasını istemeyen bir IKDP yetkilisi de, ''Türkiye ve komşu ülkelerin olan bitenden çıkarı var, çünkü bu ülkeler Kürtlerin Irak'ta demokrasiyi kurmak ve federalizme ulaşmak için yaptıklarını sevmiyor'' iddiasında bulundu.
      IKDP siyasi büro üyelerinden Zam Ali de ''komşu ülkelerin Kürtlerin Irak'ta başarılı olmasını istemediklerini'' ileri sürerek, ''Ancak zafere ulaşacağız, çünkü kimse haklarımızı elde etmemizi engelleyemez'' dedi.
      Başka ülkelerin de çifte saldırıya doğrudan karıştığını söyleyen Ali, ''Ensar El İslam, böyle bir eylemi düzenlemek için yeterli lojistik imkana sahip değil. Bunu yapanın, bu alanda deneyime sahip ülkelerin istihbarat servisleriyle ilgisi olmalı'' görüşünü savundu.
      IKDP ve IKYB bürolarına düzenlenen saldırılarda 56 kişinin öldüğü, 235'ten fazla kişinin yaralandığı açıklanmıştı.
     
Gül: Olayları nefretle takip ettik

      Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, ''Dün bayramın 1. gününde komşumuz, akrabalarımız olan Kuzey Irak'ta Erbil kentindeki terörist olayları büyük bir nefretle takip ettik'' dedi.
      Dışişleri Bakanı Gül, Devlet Bakanı Beşir Atalay ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Halil Ürün ile Ankara milletvekilleri, genel merkezde, partilerle bayramlaştılar.
      Bayramlaşma öncesi konuşan Dışişleri Bakanı Gül, bayramların herkese mutluluk getirmesini isteyerek, bundan sonraki bayramların daha iyi şartlarda kutlanmasını diledi.
      Türkiye'nin bugün, huzurlu bir şekilde barış içerisinde geleceğe umutla bakarak bir bayram kutladığını belirten Gül, bayramın yalnızca Türkiye'nin değil, tüm Müslümanların bayramı olduğunu ifade etti.
      Gül, şunları kaydetti:
      ''Dünyanın başka yerlerinde acılar, sıkıntılar var. Diliyoruz ki onlar da bundan sonra devam etmez ve biter. Dün bayramın 1. gününde komşumuz, akrabalarımız olan Kuzey Irak'ta Erbil kentinde terörist olayları büyük bir nefretle takip ettik. Bayramın 1. gününde hepsi Müslüman olan insanların bulunduğu yerde, birkaç ay önce İstanbul'da olduğu gibi saldırıların bayramın 1. gününde bayram namazından sonra yapılmış olması çok üzücüdür. Oradaki tüm insanlarımıza, komşularımıza geçmiş olsun diyor acılarını paylaşıyoruz. Hükümetimiz ve partimiz adına hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz.''
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2004 Pazartesi 17:38:00
Güncelleme :2 Şubat 2004 Pazartesi 17:42:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?