20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

İki Asena’nın direnişi: Duygu ve Asena

Kadınlara cesaret veren Duygu şimdi amansız hastalığa direniyor, Asena, Duygu’nun izinden gidiyor ve köleliğe meydan okuyor. Asena’nın kendi ağzından onur mücadelesi ve Nokta’yı evine konuk eden Duygu Asena’nın gözüyle Asena bu hafta Nokta’da.

İbrahim Tatlıses’in tehditlerine meydan okuyan Asena Nokta’nın sorularını yanıtladı. İşte Asena’dan çarpıcı sözler:

“Sanki kadınlar namussuz ve hep bir erkeğin korumasına ihtiyacımız var. Tabii Türkiye’nin önde gelen sanatçıları bu tarz örnekler sergilerse, insanlar rahat rahat böyle yapabilir. Öldürür de, döver de. "Sen benim namusumu koruyamazsın, namusumdan ben sorumluyum" demek istedim. Bütün kadınlar kendi namuslarını koruyabilirler. Bu onu ilgilendirmez. Benden başka böyle ortaya çıkıp bağıran olmadı. Kimse İbrahim Tatlıses’in yanlışlarını yüzüne vurmadı. Ama bu, "İbrahim Tatlıses’le şunu yaşamışım, şu olmuş, bu olmuş" meselesi değil, ben özgürlüğümü istiyorum, devletten haklarımı istiyorum, yoksa "İbrahim Tatlıses bana bir laf söyledi, ben de ona söyleyeyim" olayı değil. Ben kadın olarak mücadele veriyorum. Tatlıses’in kaseti çıktıktan sonra yapacaktım açıklamayı, çünkü ne zaman kaseti çıkacak, şovu başlayacak olsa bir olay yaratıyor.”

Amansız hastalıkla boğuşan ve yaşam mücadelesi veren Duygu Asena da, yıllarca mücadele ettiği kadan haklarının bayraktarlığını yapan Asena’ya destek veriyor.
NOKTA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2004 Cumartesi 18:33:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?