29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

İki dakikayla gelen şöhret


Siberalem, 2000'li yıllara damgasını vurmaya başladı. İnternetten başlayan video paylaşım dalgası birçok kişiyi de ünlü yaptı. Kiminin bir cep telefonuyla kiminin de özel kamerayla çektiği görüntüler, televizyonlarda yüzbinlerce dolara çekilen klipleri ve showları geride bıraktı. İnternetin çığ gibi büyüyen bu gücü, şöhreti de beraberinde getirdi. Yolu siberalemden geçen ünlüler arasında kimler yoktu ki? Fotoğraflarına yer verdiği sitesinde “I kiss you Mahir” ('Sizi öpüyorum' Mahir) diyerek 2000 yılında bir anda dünya çapında şöhret olan ve Yahoo'nun '10 yılda en çok iz bırakan 100 an' listesinde yerini alan ilk internet ünlüsü Mahir, 'Hayalet Sevgilim'le meşhur olunca çıkardığı albümü ilk 2 haftada 50 bin satan İrem, Siirtli kebapcı Yılmaz, 'Evlerinin Önü Boyalı Direk'leri dillerden düşmeyen Öykü ve Berk kardeşler ve son olarak, “Bu şöhret ne melem bi şeymiş, İstanbul'a geldik; ama Boğaz'ı bile göremeden gidiyoruz” diyen ve görüntülerini 600 bin kişinin tıkladığı Vanlı rapçiler Yusuf ile Batuhan.

HAYAL ET SEVGİLİM



Koç Üniversitesi 2. sınıf öğrencisiyken arkadaşının cebine kaydettiği 'Hayalet Sevgilim' şarkısıyla bir anda ünlenen İrem, 1 milyonun üzerinde izlendi, 400 binin üzerinde download edildi. Çıkardığı alblüm ise ilk 2 haftada 50 bin sattı.






Vanlı rapçiler

Yusuf ile Batuhan'ın rap klibi, Youtube'da 600 kez tıklandı. Paris'te döner keserken 'Mange du Kebab/ Kebap Ye' adlı rap şarkı klibini Youtube'a veren Siirtli Yılmaz da, 1 hafta içinde dünya çapında adından söz ettirdi.

MURAT PALAVAR
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 05:46:33
Güncelleme :16 Şubat 2008 Cumartesi 22:43:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?