25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İki liderden sert açıklamalar

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, konuşmasında 'MHP sıralarına 1 metreden fazla yaklaşan AK Partililer ne olacağını görür' diyen MHP lideri Bahçeli'ye de yanıt verdi. Erdoğan, 'Bahçeli'yi tıp dünyasına havale ediyorum' dedi.

İşte Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

 

ENGEL OLUNAN AK PARTİ DEĞİL, TÜRKİYE'DİR

Okullaşma oranında okul ve sınıf başına düşen öğrenci sayısında önemli değişiklikler oldu. Derslik başına düşen öğrenci sayısında hedefimiz 2012-13 öğretim yılında 30 öğrenci idi. Biz bu hedefi şu anda aştık.

Başbakan meslek lisesi mezunu, imam hatip mezunu olduğu için mi bunları yapıyorsunuz? Çok çirkin bir şey. Böyle bir şey olmaz. AK Partili Çavuşoğlu AKPM’ye başkan olacak. Siz hala katsayıyı konuşuyorsunuz.

Ülkemiz dünya genelinde adaleti savunacak, siz hala belli kesimlere, belli okullara üniversiteye girişte engeller çıkartacaksınız. Bu akla da aykırıdır, vicdana da aykırıdır. Engel çıkaran bir zihniyetin bu ülkeye, bu millete ne faydası olabilir. Yasama da yargı da yürütme de medya da sivil toplum da bu süreçte yapıcı rol oynamalı. Engel olunan Ak Parti iktidarı değil, Türkiye’dir.

MHP’NİN HAÇLI BENZETMESİ


İnternetten görüntü indirip benimle, benim eşimle, peygamberimle dalga geçmek için kullanmak terbiye dışıdır, izan dışıdır.

Bahçeli ve arkadaşları ile ilgili internette ne tür hezeyanların dolaştığını biliyoruz. Ama bunları Meclis kürsüsüne taşımak bizim terbiyemizle asla bağdaşmaz. MHP, Ak Parti’yi haçlı ordularına benzetecek kadar densiz bir yaklaşım içinde. Bu çatının altında bu ülkede demokrasi mücadelesi veren bir partiyi sen nasıl böyle bir çirkin benzetmeyle ortaya koyarsın. Teşbih hata kabul etmez.

BAHÇELİ’Yİ TIP DÜNYASINA HAVALE DİYORUM

Bahçeli diyor ki: 'MHP sıralarına 1 metre yaklaşanlar ne olacağını görür' Bunu tıp dünyasına havale ediyorum. Bu nasıl bir anlayış. Nasıl bir düşünce özgürlüğünden yana olmak. Hani bunlar demokrasiyi savunacaktı. Zeytinyağı gibi üste çıkıp özür bekliyorlar.

Bahçeli benim faşizmi bilmediğimi ifade ediyor. Evet Bahçeli biz faşizmi sizin kadar iyi bilmeyiz. Faşizmle sizinki kadar bağlantımız yok.

ÜSLUBUNUZ DEVAM EDERSE SİZİ CİDDİYE ALMAYACAĞIZ

Hamasetle, tahriklerle ortaya koyduğunuz söylem siyasi zihniyetinizi yansıtıyor. Biz adam aldırma da geç diyemiyoruz. Meclis’teki bir partiyi görmezden gelemiyoruz. Bu üslubunuz devam ederse kusura bakmayın biz de sizi ciddiye almayız.


Mesele kişisel bir mesele değil. Mesele bu ülkenin meselesidir. Onların siyasetteki kavgası kişisel bir mücadele olabilir. Siyasete kişisel hırslarımızı tatmin etmek için girmedik

Mağdur edebiyatı yapmıyoruz. Ama haksızlığa boyun eğmek de siyasetimizde kendisine yer bulmamıştır. Nerede aksaklık varsa cesaretle üzerine gittik. Ak Parti çetelerle mücadele ediyor diyerek çeteci oluyor

KILIÇDAROĞLU’NA GÖNDERME

Muhalefette en son geldikleri nokta o ne veriyorsa ben 5 fazlasını veriyorum noktasıdır. Ulaşabildikleri en son nokta budur. Dün Altındağ’da bir fakir fukaranın evine gitmişler. Maşallah güzel gelişmeler bunlar. Günübirlik olmasın. Bundan sonra da devam etsin.

Sayın Baykal çıkmış her aileye 300 lira maaş bağlamayı vaat ediyor. Peki kaynak ne? Bizden öncekilerin yaptığı gibi Merkez Bankası’nın banknot matbaası. Bunlar matematik de bilmiyor. Milletin aklıyla dalga geçiyor.

BAYKAL ÖDÜNÇ OY İSTİYOR

Gelin önümüzdeki seçimde bize ödünç oy verin diyor. Sayın Baykal, bu millet inandığına borcu verir. Senin itimat edilir yanın yok ki. Bu ülkede 2 anahtarı ellerinde salladılar, bir araba, bir ev dediler. Mazotu bir liraya indireceğim diyen de çıktı. Ama onlar şimdi Türkiye’de değil. Kaçıp gittiler.

Daha da ileri, gidip Boğaz Köprüsü’ne otobüs durağı yapacağım, deniz getireceğim diyenler bile çıktı. Bunları söyleyenler emekliliklerinin tadını çıkarıyor. Millet de onları müstehzi bir ifadeyle yad ediyorlar.

SEÇİMLER ZAMANINDA OLACAK

Bu millet rüşvet gibi vaatlerle senin arkandan gelmez Sayın Baykal. Sen bu milletin sofrasına oturup çorbasını paylaşmazsan bu millet sana güven duymaz.

Dün ilk denemeyi yaptılar. Altındağ’da bir eve gittiler. Siz bu milletin gerçek gündemini bilmezseniz bu millet size güven duymaz

Bu seçimde de başarıya ulaşamazsa jübilesini müzmin bir muhalefet olarak yapacak. Seçimler zamanında yapılacak. Bu ülke yıllar sonra elde ettiği istikrarı erken seçimlere kurban etmeyecek. O yüzden Baykal da Bahçeli de kendilerini yormasınlar. Son aylarda çok sevindirici sinyaller almaya başladık

'MHP sıralarına 1 metre yaklaşanlar ne olacağını görür'

Meclis'teki kavga yeni bir boyut kazandı. Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Buradan bütün Meclis’e sesleniyorum, MHP’nin sıralarına bir metre yaklaşan, bundan sonra ne olacağını görecektir" dedi.


İşte konuşmasından satır başları:

- Siyaset kurgularını MHP’siz bir meclis üzerine şekillendiren AKP, ülkemiz üzerindeki bütün tasarruflarını rahatça yürütmek için planlarını o dönemde hazırlamıştı.

- Dış dayatmalara boyun eğmek, fitne tohumları ekmek AKP zihniyetinin en büyük emeli ve heyecanıydı. Bunları gözden kaçırmanın yolu ise, ana muhalefet ise kayıkçı kavgası yaparak yapay gerilimler oluşturmaktı.

SENARYOLARI BOZULDU

- Taviz teslimiyet ilkesizlik boyun eğme üzerine şekillenmiş bu çürümüş siyaset anlayışının beklentileri, milletvekili genel seçimleriyle suya düşmüştür.

- MHP’nin 71 milletvekiliyle Meclis’te yerini alması ve oynanan oyunlara çomak sokması, AKP ve CHP’nin iki kutuplu senaryosunu bozmuştur.

HAZMEDEMİYORLAR

- İktidarını tazeleyen AKP ve arkasındaki işbirlikçi odaklar partimizin meclis’e girmiş olmasını hazmedememişlerdir.

- Bugün partimize yönelik ağır saldırıların hakaretlerin ardında işte bu derin hayal kırıklığı vardır. MHP, TBMM’nin çatısı altında bulunduğu sürece yıkılmaya direnmiş, milletinin kendisinden beklediği direnişi göstermiştir.

- Tek başına iktidarlığın hoyratlığıyla, açılım denen yıkımın ve PKK’yla işbirliği arayışının MHP kalesine çarparak paramparça olması, Başbakan ve arkadaşları bozguna uğramıştır.

- Bugün öfke panik ve tükeniş, AKP zihniyetinin durumu budur. Türk milleti kavramından duyduğu rahatsızlık Başbakan Erdoğan’ı, MHP’nin temsilcilerine saldırmaya varan bir tükenişin içine sürüklemiştir.

AKP ZİHNİYETİNE SES ÇIKARAN VAR MI

- Buradan sormak ve cevabını yaşananlardan çıkarmak lazım. AKP, 7 yıldır TBMM’dedir.

- MHP’nin sözde sindirmek korkutmak için ayağa kalkanlara bakarak, bu 7 yıl içinde Habur’dan giriş yapan PKK’lılar için düzenlenen PKK kucaklaşmasına, AKP içinden en küçük tepkiyi veren var mıdır?

- Eli kanlı İmralı canisine karşı duran, öfkeleyen lanetleyen var mıdır?

BİLİN Kİ DOĞRU YERDEYİZ

- Milletimiz açlıktan inim inim inlerken, esnaf işçi kan ağlarken, vicdanı sızlayan bir vekil var mıdır?

- Hükümet Washington masalarına yüz sürerken, bunun şerefine kondurmayıp eleştiren bir AKP’liye rastgelen var mıdır?

- Şehide kelle diyen çürümüş zihniyeti duyunca, İmralı canisine sayın denince, Mehmetçiği yan gelip yatmakla suçlayan kokuşmuş zihniyeti öğrenince, bunu şerefine ahlakına ailesine ve mukaddesatına yediremeyip, bu kepazelikler için ayağa kalkmış bir AKP’li vekil gördünüz mü?

- Vereceğiniz cevap hayır ise, AKP’nin yanlışları bizim doğrularımızdır. Biliniz ki doğru yerdeyiz, doğruların peşindeyiz.

- Bin yıldır Türk milletinden intikam almak isteyenlerin haçlı zihniyetinin bir saldırısıdır. Bu MHP’ye karşı işbirlikçilerin saldırısıdır.

- Brüksel’de Avrupalı, Washington’da Amerikalı Erivan’da Ermeni, Ankara’da bir türlü Türk milletinden diyemeyenlerin, açıkça saldırısıdır.

- PKK ile kolkola ama MHP’yle düşman, Rumla kardeş, Ermeni’yle dost ama MHP’yle hasım olanların, Türk milletinden utananların son çırpınışlarıdır.

- Bu düşüncelerimizden abartı bulanlar, o günlerde yeterince ciddiye almamıştı. Bu son olay yalnızca meclis zemininde meydana gelen bir taşkınlık değildir, Türk milletiyle tam bir hesaplaşmadır.

HAÇLI KALINTILARI GİBİLER

- Bunun adı 9. Haçlı seferidir. Yerlerinden kalkarak, MHP sıralarına gelmeye çalışan, son bir hamle yaparak yanımıza gelmeye çalışanlar yorgun Haçlı kalıntıları gibidir.

- Başbakan’ın kulaklarına kadar kızarmasına neden olan ne eşi olan hanımefendinin yaşadıklarıdır, ne de peygamber yakıştırmasıdır. Hesap verme korkusu iliklerine işlemiş, her ahlaksızlığa tutunmuş bir zihniyetin iflasının tükenişidir

- Milletin gözünden düşmenin, yönetemez hale gelmenin, her gün adım adım erimenin gerginliğidir.

- Gerçekleri görmeye başlayan ve son oturumda, Başbakan’a karşı metanetlerini koruyan AKP’li vekilleri sorguladıklarına inanıyorum.

- Yalanlar iftiralar beyhudedir. Kaçış yoktur. Er yada geç milletin karşısına çıkılacaktır. Beklenen son AKP zihniyetinin karşısına çıkacaktır. O gün geldiğinde ne yandaşların çıkışları, ne başka başkentlerin yalvarışları onları kurtarmaya yetmeyecektir.

- Milletimiz uğruna ne baskılardan yılacağız, ne geri adım atacağız ne de dayatmalara boyun eğeceğiz. Doğru olduğuna inandığımız yolda, sonuna kadar gideceğiz.

TEHDİTLERE PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ

- Niyet sahipleri ayaklarını denk alsınlar, kuru tehditlere pabuç bırakmayacağız. Nereden gelirse gelsin, o saldırıyı defedeceğiz.

BUNDAN SONRA NE OLACAĞINI GÖRECEKLER

- Buradan bütün Meclis’e sesleniyorum, MHP’nin sıralarına bir metre yaklaşan, bundan sonra ne olacağını görecektir.

- Bizim bu siyaset şebekeleriyle onların anlayışlarını taklit ederek mücadele etmemiz mümkün değildir. Başbakan Erdoğan ve ekibinin bir gün fazla iktidarda olmak için yapmayacağı şeyin olmadığını biliyoruz.

- Bir taraftan Çanakkale şehitlerini sahipleniyor gibi görünürken diğer tarafta PKK’lılarla kucaklaşan, öte yandan yandaşlarına helal haram demeden yağdıra, demokrasi ararken muhalefeti aşağılayan, haktan bahsederken, memuru çiftçiyi sindiren, yağmacılara göz yuman bir zihniyet karşımızdadır.

ÇUKURDA SİYASET YAPILMAZ

- Bunların düştükleri ve bizi de çekmeye çalıştıkları çukurda siyaset yapmamız mümkün değildir.

- Alparslan Türkeş’i bile istismar etmek istedikleri malumdur. Türkeş beyi ağızlarından düşürmeyenler, ne olmuştur da partimizi ve Türkeş beyi faşistlikle suçlamıştır?

- Dün başörtüsü yasağının kalkması için bizimle işbirliği yapmak zorunda kalanlar, cumhurbaşkanlığı seçiminde demokratik adımlarımıza alkışlar ne olmuştur da kesilmiştir?

- Yıkım yolunda el ele verdiği işbirlikçi medya gücü de, beklenen sonu durduramayacaktır. Biz ise milletimiz adına yolumuza devam edeceğiz. AKP’nin foyasını ortaya çıkartacak ve vatandaşımıza anlatacağız. Sataşmalara kulak asmayacağız.

MİLLETİMİZ MÜSTERİH OLSUN

- Aziz milletim müsterih olsun, kaygıya ve korkuya kapılmasın. MHP varsa çare tükenmemiştir. MHP varsa hesaptan kaçış yoktur.

- Geçtiğimiz haftaki grup toplantımızda, yaptığımız konuşmada, Başbakan ile medya arasındaki kirli mutabakata dikkat çekmiş, partimize yönelik karartmalara karşı uyarılarda bulunmuştuk.

- Buradan açıklamak lazım, kimse partimize sevmek zorunda değildir. kimse fikirlerimizi desteklemek mecburiyetinde değildir. Bunların tamamı, kalem ve fikir sahiplerinin tercihleridir. Ne var ki ekranlar önünde, yaşanan son olayla ilgili yapılan haberlerin yapılan yorumların ahlaka da insafa da meslek terbiyesine de sığdığını söylemek mümkün değildir.

AHLAKİ SINAV OLDU

- Geçtiğimiz hafta TBMM’de yaşananlar yalnızca AKP’nin acziyetini değil, aynı zamanda kalemlerini satmış olanların da ahlaki sınavı olmuştur.

- Partimizin tamamen haklı olduğu bir konuda bile, gerçeğin arkasında durmaktan korkanlar, gırtlağına kadar hükümete bağımlı kiralık vicdanlar aynı ahlaksızlığı sergilemiştir.

ÇABALARI BOŞUNA

- Şerefini ve haysiyetini kaybetmişlerin, fikrini iktidara teslim etmişlerin, bundan sonraki çabaları boşuna olacaktır.

- MHP, bunların papağanı olmuş yazarları asla affetmeyecektir. Yazılan yalanları, sipariş yorumları, ısmarlama manşetleri asla unutmayacak, zamanı gelince açmak üzere tek tek not edecektir.

- Patenti başbakan’a ait olan, siyasi gerilim stratejisi, milletimizin huzurunu etkilemektedir. İnsanımız bir yandan açlıkla boğuşurken, öbür tarafta toplumsal çatışma dinamiklerinin harekete geçmesiyle iyice köşeye sıkışmıştır.

- Kendi izansızlığını kapatmaya çalışanların gerçekleri saklama gayretleri bu süreçte artık mümkün değildir.

- Her seçim öncesinde klasik haline gelmiş olan siyasi gerilim taktikleri, Başbakan’ın yaşam enerjisi hale gelmiştir.

GÜNDEMİ SAPTIRIYORLAR

- Milletimizin geçim şartlarını kötüleştiren iktidar partisi özellikle ekonomideki başarısızlığını örtmek için gündemi saptırmakla meşguldür.

- Vatandaşlarımızın şikayetleri endişe verici bir duruma gelmiştir. AKP markalı yolsuzluklar, yandaşlarını zengin etmiştir.

- Krizin teğet geçtiğini tekrarlayan bu özürlü bakış, ekonomik buhranın etkisini her geçen gün artırmaktadır.

KRİZ MİLLETİMİZİN BAĞRINI DELİP GEÇTİ

- Teğet geçen kriz, milletimizin bağrını da delip geçmiştir. Kriz teğet geçtiği iddia edilen Türkiye ekonomisinde, bütçe açığı artmış ve enflasyon insanımızın cebinden kırpmaya başlamıştır. AKP hükümeti en ufak bir iyi gelişmeyi de kendi marifetleriymiş gibi sunuyor. İşsizliğin gerekçesini başka ülkelerde var diyerek savunuyor. Huzurlarınızda Başbakan Erdoğan’ın belirli aralıklarda gündeme getirdiği bir istismar konusunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

BAŞBAKAN KİRLİ PROPAGANDA YAPIYOR

- Bunlardan birincisi, öncelikle bu krizin küresel kriz olduğu hareketle, dışarıdan kaynaklandığını ileri sürmüştür. Bu nafile boş ve temelsiz bir iddiadır. Ekonominin dengeleri 2006’dan itibaren kötüleşmeye başlamıştır.

- İkinci olarak, ısrarla krizin teğet geçtiği mantığıyla şekillenmiştir. Elbette krizin milletimizi can evinden vurduğu bir gerçektir. Az önce de belirttiğim gibi, ekonomik daralma ve işsizlikteki artma, bir çok ülkeden kötü performans sergilendiği açıktır.

- Üçüncü yol ise, bugünkü kriz 2001 kriziyle karşılaştırılmıştır. Başbakan da hala bu kirli propagandaya devam etmektedir. Bazı gerçeklerin üzerindeki sis perdesinin aralanması gerekmektedir. Başbakan, 2009 krizinin felaket tablosunu, dünü hatırlatarak unutturacağını zannediyorsa büyük bir yanılgı içindedir.

- Bizim saklayacak gizleyecek utanacak bir şeyimiz yoktur. Asıl utanması gereken, vatandaşımıza bu tabloyu reva gören, ekonomiyi krize sokan Başbakan Erdoğan ve arkadaşlarıdır.

“MERKEZ BANKASI BİR GECEDE BOŞALTILDI”

- Türkiye 2000 Kasım ayındaki krizin hemen arkasında 19 Şubat 2001 tarihinde MGK’da başlayan bir tartışmayla, küresel mihrakların uzantıları yeni bir spekülatif saldırı başlatmışlardır ve maalesef 21 Şubat’ta gecelik faiz ortalama yüzde 4’e çıkmıştır. Merkez Bankası’nın döviz rezervi düşmüştür. Yani Türkiye ekonomisine yönelik saldırı sonucunda rezerv kaybı 5.36 milyar dolar olmuştur ve bu para mihraklarca yönetilmiştir. Bundan asla kuşkumuz yoktur.

- Başbakan’ın Erdoğan’ın bir gecede çekildiğini iddia ettiği paranın kısa özeti bu şekildedir. Sen ve partin 2000 ve 2001 yılındaki krizden doğdunuz. Siyasi virüsle hayat bulan ve iktidara ulaşan AKP zihniyeti, yine ürediği yere geri dönmeye mahkumdur. Biliniz ki vatandaşlarımızın gelirlerini, devletimizin rezervlerini kim hortumladıysa, AKP’ye destek olan ve iktidara ulaşmasına zemin hazırlamıştır.

BEN GÜLE GÜLE YÜCE DİVAN’A GÖNDERECEĞİM

- lletimiz bu hesabı sorma imkanını sayısal anlamda maalesef partimize vermemiştir. Başbakan 7 yıldır iktidardadır. Hali hazırda siyasal gücüyle aşamayacağın engel de yoktur. Bu konusu sürekli gündemde tutacağına, sorumlularını bir an önce ortaya çıkarmalıdır. Bu zamana kadar konuyla ilgili bir girişimde bulunulmaması, Başbakan Erdoğan ve partisinin, Merkez Bankası’nı talan edenlerle ilişiksi olduğunu göstermektedir.

- Beni Yüce Divan’a göndermeyene ben güle güle Yüce divan’a göndereceğim.

,...
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 12:34:06
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 12:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sizden de bıktık IP: 88.252.160.xxx Tarih : 10.02.2010 01:14:24

Türkiye Cumhuriyetinin varlığını ve idamesini devam ettirmek için, üzerinize düşen görevleri yapmaktan aciz kalıp, birbirinizi daha çok yiyin, emi!...


osmaniyeli murat özdemir IP: 85.99.146.xxx Tarih : 10.02.2010 01:47:27

kastamonulu yorumcu önce mhp ismini agzınıza almayın siz görmek istediginiz taraftan bakmayı yıllardan beri huy etmişiniz kendinize!!! sizde kaşıntı kalmış sanırım sizin seferler başlamadan biter sizde şiddet olmaz yapamazsınız zaten sizde amerikan uşakları gbi el pençe divan olursunuz siz saadet olarak hiç ümitlenmeyin sizin saadetiniz anca yeşilçamda olur!!! şunuda demek istiyorum bir gün bu iktidarın elindeki sihirli deynek düşücek o zaman sayın başbakanın cem uzana yaptıgını kim ona yapacak o günleri görmek istiyorum!


Şükrü BAŞ IP: 78.186.10.xxx Tarih : 10.02.2010 12:23:40

Ürkekçe mi? Erkekçe mi? İktidar için mi? Bekar lider bu, eş için mi? Sağ için mi? Sol için mi? Bir ara meclise giremediler, yine öyle mi istiyorlar, bunun için mi? Ne için olduğu pek belli değil kısa keselim. MHP zemin arıyor amma, hala bulmuş değil galiba.  


kastamonulu IP: 88.230.21.xxx Tarih : 9.02.2010 13:04:53

evt mhp nin yüzünü bir kez daha görüyoruz  kavga ve de şiddet yanlısı olduğunu her defasında soyluyor  bahçeli (ben akp li değilim ben mhp li de değilim ben chp li de değilim ben milli görüş milli duruş diyorum yani saadet partisi herkes de duysun saadet bu secımlerde en az meclıs te)


adi bende kalsin IP: 188.46.151.xxx Tarih : 10.02.2010 00:12:50

bosu bosuna konusmanin bir anlami yok bence bir zamanlar apo yu imraliya gönderdiler daha sonra 2007 temmuz secimlerinde erzurum dan baslayarak türkiyeni etrafini dolastilar ip atlayarak ne olacakmis efendim o ip hükümet apo yu asacaklarmis kendiniz neredeydiniz o zaman bosu bosu na milleti kandirmayin güle güle yüce divana gönderecegiz diye o zaman siz kurtarirsiniz bekleyelim görelim sayin devlet bahceli


fahri bayır IP: 81.215.138.xxx Tarih : 10.02.2010 10:16:55

osmaniyeli murat sana katılıyorum arkadaşım ama başbakan uyanık alt yapısın amerikada hazırlamıştır bile kendisi.kaybetceğini anladığı an amerikada alır soluğu kendisi gör bak.


kenan etiken IP: 212.175.115.xxx Tarih : 9.02.2010 14:59:18

Yıllarca MHP ye oy verdim. ancak keşke elim kırılsaydı. Bilmeden CHP yanlısı bir partiye destek vermişim.   Yazıklar olsun......


Gökhan IP: 88.240.69.xxx Tarih : 9.02.2010 14:17:00

Bu sertrestleşmeler bana danışıklı dövüş gibi geliyor.MHP yi AKP nin karşısında gösterip CHP nin oy kazanmasını engelleme planlanıyor zannımca.Ama tabanları nerede ise aynı olan iki partinin kavgalı gibi gösterilmesi ilginç.Daha düne kadar her konuda kolkolaydılar.AKP iktidar olmadan önce ABD ve AB karşıtı olarak gösterdi seçmene kendini ama sonuç ortada.Milletin aklını kullanması gerek.Günü birlik hareketlere göre oy vermemeli.


nevsehirliyim IP: 84.135.51.xxx Tarih : 9.02.2010 23:31:19

breeee bahceli kendine gel özüne dön ne kadar ülkücü milliyetci varsa partiden attirdin türk demeyi yasak ettin (türkcüler günü oldu milliyetciler günü)9 isik doktrinini yasak ettin erciyes kurultayini kaldirdin türk cumhuriyetlerinin bir araya gelmesini yasakladin daha neler neler icimiz yaniyor ülkücü olarak asil hacli seferini sen yaptin ama ülkücülere yaptin bunu kendine gel islama türkcülüge ve türk milliyetciligine geri dön.


alo IP: 81.215.51.xxx Tarih : 9.02.2010 21:33:39

iyi günler;Ülkede işsizlik , fakirlik diz boyu ama ne yazık ki başbakan, bakanlar yurt dışına çıktıklarında harcırahları kimbilir ne kadardır. 7 yılda başbakan ve bakanlar ne kadar yurt dışı haRCIRAH ALMIŞLAR AÇIKLAMALILAR.aMAÇ Eğer halk hizmet ise bu aldıklarını devlete bağışlamak cesaretini göstersinler.Yoksa yüce Allahın huzurunda hakkımı helal etmiyorum.Haram ola diyorum. selamlar


Kastamonulu1 IP: 78.174.212.xxx Tarih : 9.02.2010 19:43:31

kastamonulu yorumcu; iktidara geldiğinden beri bas bas bagırarak kavga ederek siyaset yapan akp yi görmedin de bahçelinin toplantısındaki açıklamalardan hemen mhp nin kavgacı oldugunu anlayıverdin.. aferin sana.. ben başbakanı tv den bile dinleyemiyorum.. damarlarını şişire şişire biraz dikkatli seyret...


hakan IP: 88.230.46.xxx Tarih : 9.02.2010 13:43:33

Bu katsayı zulmüne karşıda Başbakan Erdoğan "One minutes" diyeceğine inanıyorum.