21
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

İkinci el cep telefonları da garanti kapsamına giriyor

Cep telefonlarına genişletilmiş garanti hizmeti sunan Garantex, kullanıcıların hizmetine girdi. Motorola, Nokia, Panasonic, Samsung, Siemens ve Sony-Ericsson markalı cihazların yeni ve ikinci el cep telefonlarına yönelik garanti sistemi olan Garantex ile kullanıcı ve üretim hataları, üretici garantisi kapsamı dışındaki bozulmalar, çalınma, ıslanma, kırılma, düşürme, ihmal, dikkatsizlik, sabotaj, orijinal yazılımlardan oluşan sofware hataları, yangın ve her çeşit patlama sonucu cep telefonunda oluşabilecek tüm mekanik ve elektronik arızalar garanti kapsamına alınıyor.
Arıza ve hasarlara karşı elektronik koruma

Garantex Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Akkoyunlu, Garantex’in tanıtımı ile ilgili düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, söz konusu sistemin kullanıcıların en sık karşılaştıkları arıza ve hasarlara karşı en ekonomik şekilde korumak ve en uygun çözümleri sunmak üzere oluşturulduğunu bildirdi. Akkoyunlu, "Bu doğrultuda kullanıcı hataları, üretim hataları, üretici garantisi kapsamı dışındaki bozulmalar, çalınma, ıslanma, kırılma, düşürme, ihmal, dikkatsizlik, sabotaj, orijinal yazılımlardan oluşan software hataları, yangın ve her çeşit patlama sonucu cep telefonunda oluşabilecek tüm mekanik ve elektronik arızaları kapsamımıza aldık" dedi. 

Ücretsiz tamir ve yedek parça garantisi

Tüm bu durumlara karşı, kullanıcıların tercih ettikleri paket limiti dahilinde, garanti süresi boyunca ücretsiz tamir ve yedek parça değişimi hizmetleri sunduklarını kaydeden Akkoyunlu, "Yapılan tüm bakım ve yedek parça değişimi gibi işlemler kart limitinden düşürülüyor. Üstelik cep telefonları Garantex kapsamındayken limit dahilinde servis hizmeti alma sayısında herhangi bir kısıtlama söz konusu değil. Cep telefonunuz ister 1 kere ister 100 kere arızalansın, garanti limiti dahilinde ücretsiz olarak servis alabilir" diye konuştu.

Kurye hizmeti ve kiralık cihaz

Akkoyunlu, Türkiye’nin herhangi bir noktasındaki bir Garantex kart sahibinin, cep telefonun arızalanması durumunda servise gitmek zorunda kalmadığını ve sorunlu telefonun Garantex kurye hizmeti ile sorunun bildirildiği gün içerisinde kullanıcıdan alınarak yetkili servise iletildiğini söyledi. Akkoyunlu, kullanıcıların telefonlarının serviste bulunduğu süre içerisinde Garantex kiralık cihaz hizmetinden de yararlanabildiklerine, ayrıca cep telefonunu satmak istediklerinde cihazı Garantex ile birlikte devredebildiklerine dikkat çekti.

Ürün 25 milyon lira

Garantex’e sahip olmak isteyen kullanıcılar, bir Garantex satış noktasından yaklaşık 25 milyon karşılığında telefonlarını 120 Euro’luk limitiyle güvence altına alan iki Garantex hizmet paketinden birini tercih edebiliyorlar. Hizmet paketleri arasında yer alan Garantex I , üretim ve kullanıcı, Garantex II ise kullanıcı hatalarını kapsamına alıyor. Hizmet paketlerinden birini satın alan kullanıcılar bir telefon görüşmesiyle veya www.garantex.com.tr üzerinden sisteme kayıt oluyorlar. Kullanıcılar ihtiyaç duymaları halinde sisteme kayıt olurken, ek ücret karşılığında tercih ettikleri Garantex hizmet paketlerinin limitini 200 ya da 300 Euro’ya çıkarabiliyorlar ve isteğe bağlı olarak çalınmayı da kart kapsamına dahil edebiliyorlar. Bu görüşme sonrasında kullanıcı tarafından yenilenene kadar 1 yıllık garanti süresi başlamış oluyor.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2004 Perşembe 15:11:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?