18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İKÖ'den KKTC'ye 'devlet' statüsü

İslam Konferansı Örgütü 31`inci İslam Dışişleri Bakanları Konferansı`nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nin statüsüne devlet tanımlaması getirildi. İstanbul`daki İslam Konferansı Örgütü 31`inci Dışişleri Bakanları Konferansı sonuç bildirgesi açıklandı.

Açıklanan bildirgeye göre, KKTC`nin İKÖ`deki temsil şartları statü dışında değişti. Bildirgeye göre, toplantılara gözlemci statüsüyle katılan KKTC, bu statüsünü koruyacak.

 İKÖ toplantısında kabul edilen bildirgede, ``Kıbrıs`lı Müslüman Türk halkı BM Genel Sekreteri`nin çözüm planında öngörülen ismiyle İKÖ çalışma, faaliyet ve toplantılarına katılmaya devam edilecektir`` denildi.

Kıbrıs`taki sorunun Birleşmiş Milletler`in hazırladığı plan çerçevesinde çözümünün desteklendiği belirtilen bildirgede, 24 Nisan`da Kıbrıs`ta gerçekleştirilen referandum sonucu değişen koşullar göz önüne alınarak, BM Genel Sekreteri, uluslararası örgütler ve devletler tarafından ``Kıbrıslı Türkler`in tecridine son verilmesi`` yönündeki ifadelerin İKÖ tarafından memnuniyetle karşılandığı ifade edildi.

 Kararda, İKÖ`nün Kıbrıs sorunu çözülene kadar Kıbrıslı Türklerin tüm uluslararası platformlarda eşitlik bazında temsili yönündeki haklı talebinin aktif olarak destekleneceği kaydedildi. Bildirgede, Irak`daki güvenliğin ve otoritenin bir an önce sağlanması gerektiği, siyasi geçiş sürecinin seçilmiş hükümet tarafından tamamen şeffaf olarak gerçekleştirilmesi için destek verilmesi istendi.

İSTANBUL
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2004 Çarşamba 15:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?