19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

'İktidar partisi AKP, iyice karıştı: Hırsız-Misyoner-Bölücü'

 Yaklaşan yerel seçimler öncesinde açıklanan bazı belediye başkan adayları Adalet ve Kalkınma Partisi’nde huzursuzluğa yol açtı.

Parti Genel Merkezi’ni faks yağmuruna tutan partililerin iddiaları, yönetimi bile şaşırtıyor. AKP’de ‘28 Mart’ gerginliği yaşanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Aday belirlemede hatalarımız olabilir ama yanlışımız yok’ sözleri teşkilatı yatışmasına yeterli olmadı. AKP Genel Merkezi’ne Türkiye’nin dört bir yanından faks gönderen partililer, bölgelerinde gösterilen adaylarla ilgili ilginç iddialar ortaya atıyorlar. Genel Merkez fakslarını ve telefonlarını kilitleyen partililer, yönetimi ağır bir dille eleştirmekten kaçınmıyorlar. Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde sorunlarla karşılaşan parti, iddiaları bir dosya haline getirerek incelemeye aldı.

AKP’den Şanlıurfa Belediye Başkan adayı olan Eşref Fakıbaba’ya sert tepki gösteren partililer, Genel Merkez’e gönderdikleri faksta, Fakıbaba’nın ‘misyoner’ olduğunu iddia ederek, Yahudilere arsa parsellediğini öne sürdüler. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinden aday gösterilen Osman Yavuz da, partililer tarafından yönetime şikayet edildi. Partililer, Yavuz ailesinin terör örgütü PKK ile organik bir bağ içerisinde olduğunu öne sürerek, adaylığından vazgeçilmesini istediler. Yönetime şikayet edilen diğer bir aday da Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden aday gösterilen Hurşit Tekin oldu. Genel Merkez’e faks gönderen partililer, Hurşit Tekin’in aşiret oylarını alamayacağını belirttiler. Tekin’in ‘elektrik hırsızlığı’ yaptığı gerekçesiyle bir süre cezaevinde kaldığı da iddia edildi. Parti tabanının en çok rahatsızlık duyduğu adaylar arasında Denizli adayı Nihat Zeybekçi, Van adayı Burhan Yenigün ve Hakkari adayı Abdulmuttalip Özbek de bulunuyor

MİLLİ GAZETE
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2004 Cumartesi 03:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?