29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

İl il hava durumu-Haritalı

Megakentte dün sabah başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. 

İstanbul'un yüksek kesimlerinde sabah saatlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Başkentte ise kar yağışı dün gece başlayıp sabahın erken saatlerine kadar aralıklarla sürdü.

5 günlük haritalı hava tahmin raporu için tıklayın...

 

İlinizdeki hava durumunu öğrenmek için tıklayın

İstanbul:
İstanbul'da bu sabah saatlerinde başlayan kar yağışının, bugün daha etkili olması bekleniyor.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yağışın yüksek kesimlerde kar, sahil kesimlerinde de karla karışık yağmur şeklinde devam edeceğini belirtti.

Yıldırım, "Kar yağışı bu gece ve yarın İstanbul genelinde devam edecek. Kar kendini yarın daha çok gösterecek ve Anadolu yakası ile kuzeydeki ilçelerde örtü oluşturacak. Cumartesi günü yağışlar sabah saatlerinde Anadolu yakasında görüldükten sonra kenti terk edecek" dedi.

Yıldırım, hava sıcaklığının 6-8 derece azaldığını, bugün en yüksek sıcaklığın 4, en düşük sıcaklığın eksi 1, yarın en yüksek sıcaklığın 3, en düşük sıcaklığın eksi 2, cumartesi günü de en yüksek sıcaklığın 5, en düşük sıcaklığın eksi 1 derece olacağını belirtti.

Yetkilileri don ve buzlanmaya karşı uyaran Yıldırım, "Yarın okullar açık olduğu için don ve buzlanmayla birlikte trafikte oluşacak aksamalara karşı vatandaşlar ve yetkililer dikkatli olsun" dedi.

Yıldırım, ayrıca rüzgarın yıldız ve poyrazdan kuvvetli eseceğini söyledi.

Ankara:

Başkentte kar yağışı gece başlayıp sabahın erken saatlerine kadar aralıklarla sürdü.

Yağış ve bazı kesimlerde buzlanma nedeniyle sabah saatlerinde ulaşımda sıkıntı yaşanırken, kar yağışının başladığı saatlerden itibaren saat 09.00'a kadar 90 maddi hasarlı kaza meydana geldi.

Sabah erken saatlerde ana arterlerde ve yoğunluğun yaşandığı bazı caddelerde yeterince tuzlama çalışması yapılmaması nedeniyle vatandaşlar ulaşmak istedikleri yere gitmekte sıkıntı yaşadı.

Özellikle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazasının meydana geldiği Eskişehir Yolu'nda kuyruklar oluşturan sürücüler, uzun süre beklemek zorunda kaldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Ankara genelinde 62 unimog ve15 elle tuzlama ekibi ile 5 greyderin, kar ve buzlanmaya karşı çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.



200 personelin karla mücadele için çalıştığını, ana arterlerin tuzlandığını bildiren yetkililer, ulaşımda sıkıntı yaşanan ana arterin bulunmadığını kaydetti.

Kış için 10 bin ton civarında tuz stoğunun bulunduğunu kaydeden yetkililer, belediyenin kışa hazır olduğunu vurguladı.

Belediye yetkilileri vatandaşların kabak lastikle trafiğe çıktıklarını ve bu nedenle ana arterlerde çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldiğini savunarak, sürücülerden mevsim şartlarına uygun lastiklerle yola çıkmalarını istedi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise günde ortalama 150 maddi hasarlı kazanın meydana geldiği başkentte kar yağışının olduğu günlerde bu sayının 250'yi geçtiğini bildirdi.

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, "Altyapı çalışmaları ve bakım onarıma önem vermeyen, 'görünmeyen işlere yatırım yapmam' diyen bir anlayış tarafından yönetilen Ankara'yı, kar yağışının da kurtaramayacağını bilmemize rağmen kar yağışına sevindiğimizi belirtmeden geçemeyeceğim" dedi.

Türkiye'de ilk kez Çankaya Belediyesi tarafından uygulanan magnezyum esaslı bileşiğin kullanımından sonra cadde ve sokaklardaki asfaltta tuzun yol açtığı tahribatın ortadan kalktığını belirten Eryılmaz, araç sürücülerini, araç bakımlarını şimdiden yaptırmaları, zincirsiz yola çıkmamaları, yağışlı günlerde trafikteki yoğunluğu düşünerek toplu taşım araçlarını tercih etmeleri konusunda uyardı.

Edirne:
Edirne'de dün başlayan kar yağışı akşamın ilerleyen saatlerinde etkisini artırdı. Lapa lapa yağan kar yağışı nedeniyle Edirne kent merkezi beyaza bürünürken, araçlar güçlükle ilerleyebildi.

Etkisini artıran kar yağışı nedeniyle polis ekipleri, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yağış aralıklarla gece boyu sürdü.

Kentte gece lapa lapa yağan kar yağışı sabaha doğru yerini dondurucu soğuğa bıraktı. Bu arada şehir içindeki yollarda yer yer buzlanma olduğu gözlendi.

Tekirdağ:
Soğuk hava ve kar yağışı Edirne'nin ardından Tekirdağ'ı da vurdu. Kar yağışı saat 22.30'dan itibaren şehir merkezinde etkili olmaya başladı.

Aniden bastıran etkili kar yağışı nedeniyle trafik ekipleri yola çıkan sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarırken, Karayolları ekipleri Tekirdağ kent merkezinde buzlanmalara karşı çalışmalarına başladı.

Bolu:
D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde etkiliolan kar yağışı ve sis ulaşımı olumsuz etkiliyor. Bolu Dağı'nda dün akşam saatlerinde aralıklarla başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini arttırdı.

Kar yağışı ve sis nedeniyle sürücüler zorlukla ilerliyor. Kar yağışı nedeniyle bölgede çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Karayolları ekipleri güzergahlarda karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sürücüleri hız yapmamaları konusunda uyaran Bolu Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri, "Yollarda zemin ıslak ve en küçük hatada büyük kazalarmeydana gelebilir" dedi.

Doğu Anadolu:
Soğuk hava Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini sürdürüyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde en soğuk gece, sıfırın altında 29 derece ile yine Ardahan'da yaşandı.

Bölgede diğer illerdeki hava sıcaklıkları ise sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 26, Erzurum ve Kars'ta 22, Erzincan'da 9, Iğdır'da 5 derece olduğu kaydedildi.

Gün içindeki hava sıcaklıklarının da sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 7, Kars ve Ağrı'da 6, Ardahan'da 13, Iğdır'da 2 ve Erzincan'da 1 derece beklendiği bildirildi. Bölgede yarından itibaren aralıklarla kar yağacağı kaydedildi

....
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 05:45:09
Güncelleme :4 Ocak 2008 Cuma 16:37:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hazal yağmur ateş IP: 88.230.21.xxx Tarih : 2.03.2008 11:02:36

ya tamam güzel haber insanları tatmin ediyor fakat neden taa 4 ocağın haberi hayla burada.bence şimdiki hava durumunu anlatan bir paragraf koymalısınız.ama yinede ben bu haberi okumaktan zevk aldım.çünkü 4 ocakta okudum ve hemen sonrasında haberlerde yarın okulların tatil olacağı söylendi.:D ama yinede bugününn haberini koyarsanız daha güzel olur.mesela bugün ankarada hava yağışlı sabah yağış, öğlen yağış.akşam yağış yok...!!!!!!