23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

İL OLMAK İÇİN BEKLEYEN İLÇELERE MÜJDE...!

Arınç, il olmak isteyen Alanyalılar'a müjde verdi: "Türkiye'de 100-110 arasında il olması hedeflenmiş olabilir".

Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, hükümetin il sayısını artırmaya sıcak baktığını belirterek, '100-110 arasında il hedeflenmiş olabilir. Bu kadarlık tüyo vereyim' dedi. Arınç, 'Takıye' konusundaki sözlerinin ise çarpıtıldığını savundu.
     
     TBMM Başkanı Arınç, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda, Alanya'nın il olması konusuna değindi. Arınç, ''İl olmaya namzet bir yer varsa Alanya bunun başında gelir'' dedi. İl olma konusunun geçmiş dönemlerde istismar edildiğini belirten Arınç, ''Bir zamanlar siyasetçiler plaka dağıta dağıta bu işi sulandırdılar, şimdi altından kalkamıyorsunuz'' diye konuştu.
     
     İl olmakla ilgili gelecekte bir planlamanın yapılabileceğini de ifade eden Bülent Arınç, ''Sayın Başbakan'ın da, hükümetin de bu işe çok soğuk bakmadığını biliyorum. En azından Türkiye'de 100-110 arasında il olması hedeflenmiş olabilir. Bu kadarlık bir tüyo vereyim. Öyle bir şey olursa da Alanya bu işin başında gelir'' dedi.
     
     AKP ile CHP uyumlu
     
     TBMM Başkanı, ''Yukarıdan baktığınız zaman CHP ile AK Parti'nin çok iyi bir siyasi diyalog içinde olduğunu görürsünüz'' diye konuştu. Tezkere konusuna da değinen Arınç, Meclis'in aldığı her kararı savunduklarını söyledi.
     
     Bülent Arınç, 'Takıye' ile ilgili sözlerinin de bir gazete tarafından çarpıtıldığını savundu: 'Ben takıye sözcüğünü samimiyetsizlik olarak tarif ediyorum. Ve dedim ki, siyasetçilerin pek çoğu 'takıye', yani olduğundan farklı görünmüştür. Bu onların kabahati değildir. Sistemin kabahatidir. Çünkü sistem, onları takıye yapmaya zorluyor. Bunu ben kendim değil, birileri olarak tarif ediyorum. AK Parti takıye yapmayan bir partidir.''
     
     İl olmayı bekleyen ilçeler:
     
     Arınç'ın 'tüyosu' sonrasında il olma beklentileri artan ilçeler ve illeri şunlar:
     
     Akhisar (Manisa), Alanya, Manavgat (Antalya), Anamur, Tarsus (Mersin), Bandırma, Edremit (Balıkesir), Beypazarı, Polatlı, Şereflikoçhisar (Ankara), Çorlu (Tekirdağ), Develi (Kayseri), Elbistan (Kahramanmaraş), Erbaa, Niksar, Turhal, Zile (Tokat), Erciş (Van), Ereğli (Konya), Ereğli (Zonguldak), Ergani (Diyarbakır), Fethiye (Muğla), Gebze (Kocaeli), İnegöl (Bursa), İskenderun (Hatay), Kahta (Adıyaman), Kozan (Adana), Lüleburgaz (Kırklareli), Malazgirt (Muş), Midyat (Mardin), Nazilli (Aydın), Siverek (Şanlıurfa), Suşehri (Sivas), Şebinkarahisar (Giresun).

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2003 Pazartesi 10:33:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kazım yalçın IP: 78.187.124.xxx Tarih : 3.07.2011 15:56:27

 bence elbistan başta hak ediyor başka yok önce elbistan