25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İl sağlık müdürü tutuklandı

Batman'da ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla savcılığa sevk edilen 10 kişiden, Sağlık Müdürü Mehmet Baş ve Batman Bölge Hastanesi eski Başhekim'i Siraç Akgül ile Başhekim yardımcısı Dr. Serkan Sayılgan hakkında tutuklama kararı çıkarken, 7 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince Mersin, Amasya ve Batman'da düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında, Batman Bölge Devlet Hastanesi Yanık Ünitesi'ne malzeme alımında yolsuzluk yapıldığı, ihaleye fesat karıştırıldığı, rüşvet alınıp verildiği ve pahalı mal alındığı gerekçesiyle gözaltına alınan 10 kişinin emniyetteki ifadeleri tamamlandı.

Sevk edildikleri savcılıkça ifadeleri alınan 10 kişiden, İl Sağlık Müdürü Baş ve Batman Bölge Devlet Hastanesi'nin eski Başhekim'i Dr. Siraç Akgül ve Başhekim Yardımcısı Dr. Serkan Sayılgan hakkında tutuklama kararı çıktı.

Olayla ilgili olarak 5 kişinin de arandığı bildirildi. Gözaltında iken fenelaşan Dr. Serkan Sayılgan'ın, böbrek hastası olduğu için hastaneye götürüldüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2010 Cuma 12:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?