18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İlaç fiyatlarında indirim yürürlükte

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanarak yürürlüğe konulan 'ilaçta yüzde 10'luk KDV indirimi' kararından sonra yerli ve ithal ilaçlar bugünden itibaren yeni fiyatlarıyla satışa sunulurken, eczacılar da yeni fiyattan satacakları ilaçlarla ilgili fiyat ayarlaması çalışmalarını hızlandırdı.
İlaçta uygulanan yüzde 18 KDV oranının, 29.02.2004 tarih 25388 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile 1 Mart 2004 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 8'e indirilmesinden sonra Türk Eczacıları Birliği (TEB), yeni fiyat tarifesinin uygulanması konusunda üyelerini uyardı.
TEB Genel Sekreteri Sabih Tekin Çağlar, 1 Mart tarihinden itibaren eczanelerin, Sağlık Bakanlığı tarafından reçete ile satılmak üzere ruhsatlandırılan veya ithaline izin verilen beşeri tıbbi ürünlerin satışlarında yüzde 8 oranında KDV hesaplamaları ve tahsil etmeleri gerektiği uyarısını yaptı. Çağlar, tüm eczacı odalarına gönderdiği yazıda, yazar kasaların hafızalarının belirtilen tıbbi ürünler için yüzde 8 oranına ayarlanmasını ve hafıza ayarlaması yaptırılıncaya kadar yazar kasa fişi yerine perakende satış fişi veya fatura düzenlenmesini istedi. Çağlar, yazıda ayrıca, ilaçların yeni satış fiyatlarının kutu fiyatının 1.18'e bölünüp, 1.08 ile çarpılması suretiyle hesaplanması ve sürşarj uygulaması yapılması hatırlatmasını yaptı. Bu arada KDV ilaçta oranının indirilmesi nedeniyle stokta bulunan ilaçlar için eczacıların alışta ödediği yüzde 10 oranındaki fark verginin, Mart 2004 ve izleyen aylarda yapılacak satışlarda tahsil edileceği ve vergiden indirileceği öğrenildi

 

ANKARA -İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2004 Pazartesi 20:44:21
Güncelleme :2 Mart 2004 Salı 12:09:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?